Web Analytics
Aleksandra Hristov izabrana u Bord direktora ICMCI - BetaRS

Aleksandra Hristov izabrana u Bord direktora ICMCI

Politika | Izvor: Beta | 10.08.2023 | access_time 12:30
Aleksandra Hristov izabrana u Bord direktora ICMCI
Aleksandra Hristov, Predsednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih konsultanata Srbije (UPKS) imenovana je za članicu Borda direktora Međunarodnog veća poslovnih konsultanata (ICMCI)
https://www.cmc-global.org/content/board-members) .

„Veliko je priznanje za Srbiju, članove našeg Udruženja i za mene lično, što sam postala članica Borda direktora jedne prestižne međunarodne organizacije poput ICMCI. Moja zaduženja će biti strategija komunikacije i marketinga i javno zagovaranje”, rekla je Hristov.

“Zahvaljujući imenovanju biću u prilici da omogućim većem broju naših članova da postanu prisutniji na međunarodnoj sceni, preko ove organizacije koja okuplja udruženja poslovnih konsultanata iz oko 50 zemalja sveta, sa ciljem podizanja standarda i kriterijuma profesije poslovnog konsultanta. Kao i radu u Srbiji i sa nove pozicije u ICMCI uvek ću insistirati da se poslovi konsaltinga obavljaju po najvišim etičkim standardima i profesionalnim integritetom“, istakla je Hristov.

Aleksandra Hristov je pravnica sa pravosudnim ispitom i međunarodno sertifikovana poslovna konsultantkinja (CMC). Završila je obuku za trenera po standardima ICMCI, kao i ISO 20700 za menadžment konsalting. Završila je Program za više menadžere u Vladi na Harvard univerzitetu u Bostonu, USA, navodi se u sopštenju UPKS.

U Udruženju poslovnih konsultanata Srbije je od osnivanja 2009. godine.

Međunarodno veće poslovnih konsultanata (ICMCI) dodeljuje i CMC sertifikate koji su jedini međunarodno priznati brend namenjen individualnim poslovnim savetnicima. CMC se dodeljuje poslovnim konsultantima koji zadovoljavaju najviše kriterijume kompetencija i stručnosti u savetovanju menadžmenta, kao i privrženost etičkom kodeksu profesije. 

Udruženje poslovnih konsultanata Srbije je prepoznato kao punopravni partner te međunarodne organizacije u Srbiji od 2019. godine i jedina je organizacija sa ovlašćenjima da poslovnim konsultantima izdaje CMC sertifikat u Republici Srbiji po međunarodnim standardima.

Teme