Web Analytics
Delegacija EU obišla radove u Ćupriji - BetaRS

Delegacija EU obišla radove u Ćupriji

Politika | Izvor: Beta | 10.08.2023 | access_time 12:35
Delegacija EU obišla radove u Ćupriji
Radove na obnavljanju zgrade Doma kulture u Supskoj, obišli su juče Nikola Bertolini, šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji i Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Jovica Antić je istakao da Evropska unija (EU) i lokalna zajednica Ćuprije realizuju nekoliko projekata i da je Dom kulture u Supskoj najveća zajednička investicija u koju je EU uložila 157.000 evra, a opština Ćuprija 120.000.

Antić je napomenuo da se očekuje da će objekat biti završen u planiranom roku, odnosno novembru.

"U domu će biti mesta za sve kulturne i zabavne aktivnosti, od prostora za kulturno umetničko društvo, biblioteku, šah klub, ali i seosku ambulantu, jer meštani jednog od najvećeg sela u opštini kod lekara su morali u susednu Vlašku", dodao je Antić.

"Ovo su sredstva poreskih obveznika Evropske unije, a ona ih je namenila ovoj lokalnoj zajednici za višenamenske aktivnosti svih njenih članova", istakao je Nikola Bertolini.

Nakon Supske, delegacija Evropske unije obišla je Industrijsku zonu "Minel" gde će investirati 165.000 evra za izgradnju trafo stanice za potrebe novih investicija, a planirano je da radovi budu završeni tokom naredne godine.

Teme