Web Analytics
Nedović: Daleko sam od željene forme, nisam se snašao u dodeljenoj ulozi - BetaRS

Nedović: Daleko sam od željene forme, nisam se snašao u dodeljenoj ulozi

Kosarka | Izvor: Beta | 11.08.2023 | access_time 12:50
Nedović: Daleko sam od željene forme, nisam se snašao u dodeljenoj ulozi
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović izjavio je danas da neće biti deo tima Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu jer je "daleko od željenog nivoa forme", kao i da se nije snašao u ulozi koja mu je dodeljena.

Posle četiri pripremne utakmice, Nedović je po povratku sa Akropolis kupa iz Atine doneo odluku o kojoj je prvo obavestio selektora Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

Nedović je u izjavi, koju je objavio Košarkaški savez Srbije, naveo da njegov odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji nikada nije bio sporan.

Zbog toga i, kako je rekao, da ne bilo "nikakvih mistifikacija u javnosti", osećao je obavezu da objasni zašto neće biti deo tima za Mundobasket.

"Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu", rekao je on.

"Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati", zaključio je Nedović.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je rekao da su selektor Pešić i on prihvatili argumente koje je izneo Nedović i njegovu odluku.

"Prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu što je pružio reprezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna", rekao je Tarlać.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, a Srbija će igrati u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Teme