Web Analytics
Požari na Havajima - BetaRS

Požari na Havajima

Svet | 11.08.2023 | access_time 12:55
Požari na Havajima
Zeke Kalua/Okrug Maui preko AP
Vatra i dim ispunjavaju nebo od šumskih požara na raskrsnici na Hokiokio Placeu i obilaznici Lahaina na Mauiju, Havaji, u utorak, 8. avgusta 2023. Šumski požari na Havajima izazvani snažnim vetrovima spalili su više objekata u oblastima uključujući istorijski grad Lahaina, prisiljavajući na evakuaciju i zatvaranje škola u nekoliko zajednica u sredu, a spasioci su izvukli desetak ljudi koji su bežali od dima i plamena iz okeana. (Zeke Kalua/Okrug Maui preko AP)

Požari na Havajima
Plamen od šumskog požara gori u Kiheiju na Havajima u sredu, 9. avgusta 2023. Hiljade stanovnika jurilo je da pobegne iz kuća na Mauiju dok su požari zahvatili ostrvo, uništavajući delove vekovima starog grada u jednom od najsmrtonosnijih šumskih požara u SAD u poslednje vreme. godine. (AP Photo/Ti O'Neil)


Požari na Havajima
 Sala istorijske crkve Vajola u Lahaini i obližnja misija Lahaina Hongvanji zahvaćeni su plamenom duž ulice Vejn u utorak, 8. avgusta 2023, u Lahaini, na Havajima. (Matthev Thaier/The Maui Nevs preko AP)


Požari na Havajima
 Drvo banjana uzdiže se među olupinom Vildfire, četvrtak, 10. avgusta 2023. u Lahaini, na Havajima. Tokom 150 godina, kolosalno drvo je senilo događaje u zajednici, uključujući sajmove umetnosti. Podjednako je zaklanjao gradjane i turiste od havajskog sunca, što dolikuje za mesto koje se nekada zvalo „Lele“, što je havajska reč za „nemilosrdno sunce“. razorni požar koji je zbrisao generacije istorije. (AP Photo/Rick Bovmer)



Požari na Havajima
Pustoš spaljenih domova i uništenih zajednica ostavljen je 10. avgusta 2023. u Lahaini, na Havajima, nakon tvrdoglavog požara. Stručnjaci kažu da će požari verovatno transformisati pejzaž na neželjene načine, ubrzati eroziju, poslati sediment u vodene tokove i degradirati korale koji su od kritične važnosti za ostrva, morski život i ljude koji žive u njegovoj blizini. (AP Photo/Rick Bovmer, fajl)


Požari na Havajima
Ostaci šumskog požara viđena je u četvrtak, 10. avgusta 2023. u Lahaini, na Havajima. Pretraga olupina šumskog požara na havajskom ostrvu Maui u četvrtak je otkrila pustoš spaljenih kuća i uništenih zajednica dok su se vatrogasci borili sa najsmrtonosnijim požarom u SAD poslednjih godina. (AP Photo/Rick Bovmer)


Požari na Havajima
Pustoš spaljenih domova i uništenih zajednica ostavljen je u četvrtak, 10. avgusta 2023, u Lahaini, na Havajima, nakon tvrdoglavog požara, jednog od najsmrtonosnijih u SAD poslednjih godina. (AP Photo/Rick Bovmer)


Požari na Havajima
Sunce sija kroz oblake iznad olupine šumskog požara u Lahaini, na Havajima, u četvrtak, 10. avgusta 2023. Čini se da se opasna mešavina uslova ukombinovala da bi šumski požari koji su upalili put razaranja na Havajima posebno štetni, uključujući sušu, visoke vetrovi, niska vlažnost i suva vegetacija. (AP Photo/Rick Bovmer)







Teme