Web Analytics
Duljaj: Pobeda protiv Radničkog jedini cilj - BetaRS

Duljaj: Pobeda protiv Radničkog jedini cilj

Fudbal | Izvor: Beta | 12.08.2023 | access_time 16:55
Duljaj: Pobeda protiv Radničkog jedini cilj
Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je danas da je pobeda jedini cilj u predstojećoj prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog i da će tek posle tog duela razmišljati o revanšu protiv Sabaha, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Nećemo o Sabahu dok ne prođe Radnički, tim koji je izgubio poslednje dve utakmice, to može da bude veoma opasno, da nas zavara. Doveli su mladog i perspektivnog trenera (Nikola Trajković), imaju mnogo promena u svim timu. Nebitno je kako će oni igrati, najvažnije je kako ćemo mi da izgledamo", rekao je Duljaj na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 19.30 na svom terenu protiv Radničkog iz Niša, utakmicu trećeg kola Super lige Srbije.

"Najvažnije je kako ćemo da uđemo u igru. Od igrača ću tražiti da budu maksimalno motivisani i agresivni od prvog minuta, da igramo visok presing. Pobeda je jedini cilj na sutrašnjoj utakmici. Neće biti lako, ali ovaj tim drugačije izgleda kada ima i kada nema podršku. Pozivam navijače, ko god bude došao, dobrodošao je, svaka podrška znači, kako meni tako i svakom igraču Partizana", naveo je Duljaj.

Partizan je zahvalio navijačima koji su u četvrtak bili u Bakuu i gledali poraz od Sabaha 0:2, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Zahvalio bih momcima u Bakuu što su bili na stadionu i podržali nas. Izvinjavam se što sam iz razočarao na toj utakmici. Ali to je sve što ću danas da kažem o Sabahu", dodao je.

Duljaj je u februaru preuzeo Partizan u teškoj situaciji, a crno-beli su prošle sezone zauzeli četvrto mesto na tabeli.

"Došao sam u najtežem trenutku, ne tražim nikakav alibi. Nije me sramota da budem trener Partizana, ponosan sam i čast mi je. Partizan mi je mnogo dao i otići ću onog trenutka kada budem dao poslednji atom snage. Poražen si samo kada se predaš, a ja se ne predajem. Birao sam ove momke, verujem u njih i oni veruju u ono što radimo. To je jedini pravi put da bismo opstali", naveo je Duljaj.

On je ponovio da nisu svi igrači došli u klub u isto vreme, da su oscilacije normalne i da su mnogima potrebne utakmice, kroz koje se najbolje ulazi u formu. Najavio je jednu ili dve promene, ali je rekao da će posle današnjeg treninga znati tim.

"Umor ne priznajem, dug put ne priznajem, vlažnost vazduha ne priznajem i oni to znaju. Veoma je teško ubaciti mladog igrača, ako bude dobra i pozitivna atmosfera pustiću ga, neću tražiti alibi, ali ne treba pustiti mladog igrača da sagori", dodao je.

Trener crno-belih rekao je da su potrebni još jedan štoper i krilo i istakao da uprava radi na tome.

"Mi smo u deficitu, žao mi je što Saničanin i Šehović nisu dobili šansu. Ćute i rade, prepošteni su momci, ne prave problem, treniraju i čekaju šansu, koju će pre ili kasnije dobiti. Ne želimo da neko dođe samo da bi došao, tražimo najbolje rešenje, vode se pregovori. Tražio sam krilo da možemo da pravimo rotaciju, nekoga ko može da promeni ritam utakmice", naveo je.

Upitan o igri Ksandera Severine, Duljaj je rekao da je to mlad igrač sa najboljim trkačim sposobnostima i da veruje u njega. Dodao je da postoje oscilacije, ali da ne sumnja da će se sve ispraviti i da će sve pre ili kasnije doći na svoje mesto.

Navijači Partizana najavili su bojkot utakmica na domaćem terenu, a Duljaj želi podršku.

"Radnički, to nam je sutra derbi. Odigrali smo u dva kola dva teška gostovanja, sada je prva utakmica na našem stadionu. Očekujem podršku, mnogo znači, stranci osećaju atmosferu. Imamo mnogo igrača koji su emotivno vezani za Partizan. Znam da dobar čovek nije profesija, ali oni nisu ovde samo zato što su dobri ljudi nego su i dobri igrači. Svi kao jedan ako dišemo možemo da napravimo ono što želimo. Sam ne mogu ništa da uradim ako nemam podršku, bez nje ja sam niko i ništa", naveo je Duljaj.

On je dodao da niko nije očekivao onoliko veliku podršku na dva gostovanja u Bačkoj Topoli i u Novom Sadu i rekao da misli da će u Kragujevcu biti i veća.

"Samo dođite na stadion i dajte podršku, videćete da ovi momci neće razočarati", rekao je Duljaj.

Iz Partizana su saopštili da će ulaznica za utakmicu protiv Radničkog važiti i za revanš protiv Sabaha, u četvrtak od 21 čas u Humskoj.

Teme