Web Analytics
Odbornik Samoopredeljenja uhapšen zbog prodaje droge s Kosova u Albaniji - BetaRS

Odbornik Samoopredeljenja uhapšen zbog prodaje droge s Kosova u Albaniji

Region | 15.08.2023 | access_time 13:55
Odbornik Samoopredeljenja uhapšen zbog prodaje droge s Kosova u Albaniji
Foto: Beta/Uprava carine

Odbornik Samoopredeljenja u Skupštini Prištine Besnik Mujeci uhapšen je u Albaniji nakon što je uhvaćen u transportu i prodaji narkotika s Kosova u Albaniji, javio je danas Albanian post, pozivajući se na saopštenje albanske policije.

Mujeci (30) je uhapšen u grupi s još četiri osobe, a oduzeto im je 11.300 tableta ekstazija ukupne težine skoro šest kilograma i vrednosti oko 400.000 evra, kao i manja količina kanabisa.

Prema saopštenju albanske policije, oni su bili pod prismotrom nekoliko meseci, a sumnja se da su drogu prodavali i ranije, prenosi Kossev pisanje albanskih medija.

Grupu su, osim Mujecija, činile još tri osobe iz Albanije, među kojima i jedna žena, svi iz Tirane.

Kako je pokazala dosadašnja istraga, oni su, koristeći tok turističke sezone, pošiljke transportovali autobuskim linijama Priština-Tirana.

"Mujeci je bio deo kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju. On je, inače, imenovan za akcionara JP 'Autobuska stanica'. Upravo je to bio autobus kojim je Mujeci prevozio narkotike", piše Albanian Post.

Pošiljke su po dolasku u Albaniju, u iznajmljenim automobilima prevožene u Tiranu i druge gradove, uglavnom primorske, a primopredaja je vršena na javnim mestima s većim protokom ljudi.

"Da bi postigli dogovore s distributerima sintetičkih droga u Albaniji, trgovci su zahtevali plaćanje unapred ili ostavljanje vozila kao garanciju", saopštila je albanska policija.

Teme