Web Analytics
Miketić: Gašić štiti Vučićevog kumića i tvrdi da nije on vozio Lamborgini - BetaRS

Miketić: Gašić štiti Vučićevog kumića i tvrdi da nije on vozio Lamborgini

Politika | 16.08.2023 | access_time 11:05
Miketić: Gašić štiti Vučićevog kumića i tvrdi da nije on vozio Lamborgini
Foto: Milos Miskov
Narodni poslanik "Moramo Zajedno" Đorđe Miketić objavio je odgovor dobijen na poslaničko pitanje koje je postavio ministru unutrašnjih poslova i ocenio da se iz njega vidi da Bratislav Gašić štiti Uroša Panića koji je sam više puta na društvenim mrežama objavio kako vozi preko ograničenja i poziva policiju da ga stigne.

"Da li se sećate snimka Uroša Panića, kumića Aleksandra Vučića, a sina Petra Panića, Šešeljevog telohranitelja? Čitava Srbija je videla snimak koji je kumić napravio dok je divljao lamborginijem, i vređao beogradsku policiju", pitao je Miketić uz navode psovki koje je Panić na tom snimku uputio policiji.

Miketić je podsetio da je nakon snimka policija prvo "uhapsila auto", umesto vozača, da bi zbog pritiska javnosti saopštila da je protiv vozača Uroša Panića podneto više od 80 prijava zbog prekršaja u saobraćaju.

Na poslaničiko pitanje, ministar Gašić je poslao odgovor da su mu "preko advokata dostavljeni podaci o vozaču, zajedno sa pisanom izjavom lica Ž.M. koje je priznalo da je upravljalo vozilom u navedeno vreme".

"Ovim zvaničnim odgovorom ministar Gašić je de-facto priznao da štiti Uroša Panića, Vučićevog kumića i tvrdi da nije on divljao lamborginijem, jer je neko drugo lice priznalo krivicu. U prevodu, dragi građani, nemojte verovati svojim očima, već verujte ministru Gašiću - jer nasilničku vožnju je počinio neki Ž.M, a ne Uroš Panić", naveo je Miketić.

Miketić je u saopštenju dodao da su se protiv Uroša Panića, već vodili postupci zbog vređanja policajaca, ali da je prošao bez kazne.

"Ovo konstatno ponižavanje policije koja ne sme procesuirati političke moćnike niti njihove naslednike - dovodi do novih nasilništava, ugrožene bezbednosti građana i rušenja pravne države. Krivična prijava koju smo mi, kao stranka Zajedno, podneli protiv Panića, jer tužilaštvo nije smelo, takođe stoji negde u zabravljenoj fioci", navedeno je u saopštenju.

U priloženom odgovoru ministarstva piše da je automobil marke lamborgini koji je vlasništvo rent-a-kar agencije uhvaćen u prekršajima sedam puta od 2. februara do 18. marta ove godine, ali da je tada njime upravljao Ž. M. po sopstvenom priznanju.

Teme