Web Analytics
PzP: Novi pucnji i bombe kod Subotice, delovi vlasti implementirani u krijumčarenje migranata - BetaRS

PzP: Novi pucnji i bombe kod Subotice, delovi vlasti implementirani u krijumčarenje migranata

Migranti | Izvor: Beta | 17.08.2023 | access_time 13:55
PzP: Novi pucnji i bombe kod Subotice, delovi vlasti implementirani u krijumčarenje migranata
Pokret za preokret (PzP) saopštio je da se i prošle noći čuli pucnji, kao i da je bačena ručna bomba u šumi kod subotičkog naselja Makova sedmica.

Subotički odbor PzP upitao je putem saopštenja policiju u tom gradu da li su otkrili i priveli počinioce i ranijih obračuna, kao i da li su uhapšene osobe koje su nekoliko dana ranije bacile tri ručne bombe ispred jedne kuće u Hajdukovu kod Subotice.

"Ne pristajemo na to da nema počinioca i da nema odgovornih. Meštani Hajdukova tvrde da su se posle bacanja bombi pre nekoliko dana začuli i pucnji i ovo je samo jedan u nizu vatrenih obračuna na subotičkom području i čini se da policija nema rešenje za krijumčarske grupe, koje krijumčare migrante preko granice", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, građani Subotice i okolnih mesta postali su "taoci nesposobnosti države i nezainteresovanosti subotičke vlasti" da se taj problem reši.

"Ova dešavanja prati inercija i zataškavanje od strane vlasti, od kojih su očito delovi implementirani u kriminalne strukture krijunčarenja migranata", naveli su iz PzP.

Ocenili su da ti učestali incidenti potvrđuju da je neophodan potpuno drugačiji pristup situaciji u pograničnom delu sa Mađarskom.

Teme