Web Analytics
Ambasador SAD na Kosovu: Oprezno postupiti u vezi sa licencom za MTS - BetaRS

Ambasador SAD na Kosovu: Oprezno postupiti u vezi sa licencom za MTS

Kosovo | 17.08.2023 | access_time 21:50
Ambasador SAD na Kosovu: Oprezno postupiti u vezi sa licencom za MTS
prt.scr youtube
 Ambasador SAD na Kosovu, Džefri Hovenijer (Jeffrey Hovenier) je ocenio da vlada Kosova treba vrlo oprezno i odgovorno da se odredi prema odluci o oduzimanju licence mobilnom operateru MTS.

Pr nekoliko dana vlada Kosova je odlučila da operateru MTS oduzme dozvolu za emitovanje, zbog, kako je rečeno, neustavnog sadržaja u dokumentaciji.

Hovenijer je, kako prenosi "Klan Kosova" rekao da u ovom slučaju treba biti povećan oprez, te da je to, kako je kazao, "veoma osetljivo pitanje".

"A u slučaju bilo kog poslovanja čija licenca može biti oduzeta, predlažemo da bilo koja vlada preduzme ove radnje sa oprezom", kazao je on.

Američki ambsador je napomenuo i da je "velika stvar kada suspendujete licencu za posao".

"Ovu diskusiju smo vodili, u drugačijem kontekstu, i sa Klanom Kosova", dodao je on

Kazao je da je "MTS posebno pitanje", jer, kako je naveo, "dobar deo osnove njegovog poslovanja čini dogovor postignut u okviru sporazuma o dijalogu o pružanju usluga fiksne i mobilne telefonije".

"Dakle, ohrabrujemo vladu na poseban način da bude veoma, veoma oprezna u vezi sa odlukama koje donosi", rekao je Hovenier.

Dodao je da je izaslanik EU Miroslav Lajčak u kontaktima sa vladom Kosova o narednim koracima.

"Lajčak i njegov tim rade sa vladom Kosova na tome kako da ovo vode. Ne želim ništa da pretpostavljam, ali podržavamo rad izaslanika EU, koji je odgovoran da sve bude urađeno u skladu sa Briselskim sporazumima", rekao je on.

MTS d.o.o. je kompanija osnovana na osnovu Briselskog sporazuma o telekomunikacijama Kosova i Srbije iz 2015. u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa.

Ova kompanija je krajem 2016. dobila licencu za rad po zakonima Kosova a osnivač sa udelom od 100 odsto je "Telekom Srbija".

U međuvremenu, iz ove institucije su pre nekoliko dana poručili da će se žaliti na odluku vlade Kosova, štiteći, kako su rekli, interese svih građana koji koriste njihove usluge.

Teme