Web Analytics
Dveri: Pokrajinska vlada da podrži predlog Uredbe o kretanju migranata kroz Srbiju - BetaRS

Dveri: Pokrajinska vlada da podrži predlog Uredbe o kretanju migranata kroz Srbiju

Vojvodina | 18.08.2023 | access_time 13:20
Dveri: Pokrajinska vlada da podrži predlog Uredbe o kretanju migranata kroz Srbiju
Foto: Beta/DRAGAN GOJIC

Predsednica Pokrajinskog odbora Dveri za Vojvodinu Ivana Stojanović predala je danas Pokrajinskoj vladi predlog Uredbe o kretanju migranata kroz Srbiju, koju je ta stranka već predala Vladi Srbije.

Stojanović je tom prilikom zatražila od Pokrajinske vlade da podrži donošenje Uredbe Vlade Srbije i traži reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) po tom pitanju.

Prema njenim rečima, poslednjih nekoliko meseci dešavaju se brojni incidenti sa migrantima, posebno u mestima kao što su Subotica, Sombor i Šid.

"Nekoliko spektakularnih akcija koje je MUP sproveo nisu urodile plodom, jer je sve nastavljeno po starom, a pre neki dan je bačena bomba na kuću jednog meštanina u Subotici. Nakon toga, građani su se samoorganizovali i krenuli u potragu za migrantima. Da li je to dovoljan dokaz da država Srbija ne funkcioniše na celoj svojoj teritoriji", upitala je Stojanović.

Zatražila je od MUP Srbije da ispita tačnost navoda da su "neki njeni pripadnici" direktno umešani u krijumčarenje i naoružavanje migranata.

"Država Srbija treba da se ugleda na to kako je ovo pitanje u Mađarskoj rešio (premijer) Viktor Orban, a ne da se u svojoj rođenoj državi naši ljudi osećaju nebezbedno", navela je Stojanović.

Teme