Web Analytics
Južna Afrika obećava da će se samit BRIKS-a održati u bezbednom okruženju - BetaRS

Južna Afrika obećava da će se samit BRIKS-a održati u bezbednom okruženju

Svet | 18.08.2023 | access_time 19:25
Južna Afrika obećava da će se samit BRIKS-a održati u bezbednom okruženju
Foto: Xinhua

JOHANESBURG, 17. avgust (Sinhua) – Južnoafrička policija saopštila je u četvrtak da neće biti nikakve „nestabilnosti i kriminaliteta“ tokom predstojećeg 15. samita BRIKS-a, koji će se održati u Johanesburgu od 22. do 24. avgusta, prenela je Sinhua.


„Sigurnosne i bezbednosne pripreme za samit su u toku i svi ključni učesnici su spremni da izvrše različite obaveze u skladu sa svojim ovlašćenjima“, izjavila je zamenica nacionalnog komesara policije, Tebelo Mosikili.


„Spremni smo da dočekamo lidere BRIKS-a u obezbeđenom i sigurnom okruženju“, dodala je Mosikili, koja je i kopredsednica Nacionalne zajedničke operativno-obaveštajne strukture (NATJOINTS).


Sa ciljem sprečavanja i borbe protiv bilo kakvog oportunističkog kriminala pre, tokom i posle samita, Mosikili je rekla da će NATJOINTS pojačati prisustvo policije u okolini mesta održavanja samita.


Policija će odlučno, u zakonskim okvirima, rešiti sve eventualne pretnje i ometanja, kazala je. „U tu svrhu, biće sprovođene temeljne akcije u vidu pojačanih blokada puteva, kontrolnih punktova za vozila, visoke vidljivosti policajaca na terenu i vazdušnih patrola.“


BRIKS je grupa vodećih svetskih tržišnih ekonomija u razvoju – Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika