Web Analytics
RHMZ: Vreme sutra sunčano i toplo - BetaRS

RHMZ: Vreme sutra sunčano i toplo

Društvo | 20.08.2023 | access_time 15:25
RHMZ: Vreme sutra sunčano i toplo

U kotlinama jugozapadne Srbije i na Pešterskoj visoravni sutra maglovito jutro nakon čega stiže pretežno sunčano i toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana moguć lokalni razvoj oblačnosti u planinskim predelima kratkotrajna kiša ili pljusak dok će duvati slab i umeren vetar koji će u planinama biti jak.

Najniža temperatura od 15 do 22 stepeni, najviša od 33 do 36 stepeni.

U Beogradu sutra sunčano i toplo vreme. Duvaće slab i umeren, severni vetar. Najniža temperatura od 20 do 22 stepeni, a najviša oko 34 celzijusa.

U većini dana naredne nedelje pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 36 stepeni, samo je u planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća kratkotrajna kiša ili pljusak.

U četvrtak (24.08.), na severu uglavnom suvo, a u ostalim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U nedelju i ponedeljak (27. i 28.08.) u svim krajevima promenljivo i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, a od ponedeljka (28.08.) se očekuje i pad temperature.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za 21. avgust:

Nastavlјa se povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i poremećaja sna. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

Teme