Web Analytics
U Africi predstavljena druga video kompilacija izjava Si Đinpinga - BetaRS

U Africi predstavljena druga video kompilacija izjava Si Đinpinga

Svet | 21.08.2023 | access_time 08:45
U Africi predstavljena druga video kompilacija izjava Si Đinpinga
Foto: Kineska medijska grupa (CMG)
Druga video kompilacija izjava predsednika Kine Si Đinpinga, koju čine citati iz drevnih kineskih klasika, predstavljena je u Južnoafričkoj Republici u organizaciji Kineske medijske grupe (CMG).

Na promociji u Johanesburgu bile su istaknute medijske ličnosti iz Kine i Afrike, uključujući predsednika CMG Šena Haisijunga, generalnog direktora Afričke unije za radiodifuziju (AUB) Gregura Ndjaku i operativnog direktora u Južnoafričkoj radiodifuznoj korporaciji Iana Platjesa.

Prisustvovali su i južnoafrička ministarka za žene, omladinu i osobe sa invaliditetom Nkosazana Klarisa Dlamini Zuma, kineski ambasador u Južnoj Africi Čen Sijaodung, afrički medijski preduzetnici i predstavnici medija, kao i kineski i južnoafrički naučnici.

Objavljivanje video snimaka dolazi deceniju pošto je Si, tokom govora u Tanzaniji, predložio "principe iskrenosti, stvarne rezultate, prijateljstvo i dobru veru u negovanju odnosa sa Afrikom", navodi CMG.

U Africi predstavljena druga video kompilacija izjava Si Đinpinga
Foto: Kineska medijska grupa (CMG)


Predsednik CMG Šen rekao je da sadržaj kompilacije ima odjek kod milijardi ljudi širom sveta, koji su imali priliku da seriju vide na nekom od svojih jezika. Naveo je da video serija pruža nov način Africi da razume razmišljanja Sija o nacionalnoj upravi i da nudi mnogo više uvida u Kinu.

"Verujemo da može da pomogne našim afričkim prijateljima da bolje razumeju kinesku kulturu, mudrost i duh kako bi mogli da osete ono što Kinu čini jedinstvenom u novoj eri, i da vide zadivljujuće kvalitete kineskog naroda. Kina i Afrika su kolevka ljudske civilizacije, svaka sa dugom istorijom i bogatom kulturom. Potrebno je da produbimo komunikaciju, ojačamo saradnju i zauvek budemo pouzdani prijatelji i iskreni partneri", naveo je Šen.

Ndjaka je pohvalio CMG zato što se udružila sa afričkim emiterima "u pričanju afričke priče i uvođenju kineske kulture u Afriku", navodi se.

Šen i Ndjaka su objavili da je CMG u procesu pridruživanja Afričkoj uniji za radiodifuziju i ocenili da će to dovesti do pokretanja nove runde saradnje kineskih i afričkih medija.

U tom okviru, CMG i afrički mediji će zajedno raditi na promovisanju razvoja Kine i Afrike, uključujući pokretanje programa fokusiranih na "modernizaciju kineskog stila" i "saradnju Kine i Afrike u okviru Inicijative Pojas i put", dodaje se.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika