Web Analytics
Obradović (Dveri): Zabraniti kretanje migranata van prihvatnih centara - BetaRS

Obradović (Dveri): Zabraniti kretanje migranata van prihvatnih centara

Migranti | 21.08.2023 | access_time 12:55
Obradović (Dveri): Zabraniti kretanje migranata van prihvatnih centara

Lider Dveri Boško Obradović danas je ukazao na jednu od odredbi Uredbe o kretanju migranata u Srbiji - regulaciju kretanja migranata van prihvatnih centara, i ocenio da ono mora biti zabranjeno bez posebne dozvole koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Srbija je u obavezi da pruži svu podršku migrantima u vezi sa kontaktima sa ambasadama država u koje migranti žele da odu. Dalje, broj migranata u Srbiji ne može biti veći od kapaciteta kojima raspolažu prihvatni centri. U Srbiju može da uđe i nađe smeštaj u prihvatnim centrima maksimalno onoliko novih migranata koliko je drugih u međuvremenu napustilo Srbiju", naveo je Obradović u saopštenju kao dalje odredbe Uredbe.

Kao još jednu odredbu istakao je da sve granice Srbije moraju biti obezbeđene kako niko ne bi mogao da ih protivzakonito prelazi i ulazi u zemlji mimo graničnih prelaza.

"Svesni da su mnogi migranti žrtve kriminalaca koji se bave krijumčarenjem ljudi preko granice, tražimo dodatno pojačavanje rada MUP-a u pravcu otkrivanja svih krijumčarskih kanala i strogo kažnjavanje odgovornih, posebno ako dolaze iz redova policije", naveo je Obradović u saopštenju.

Ocenio je da je nekontrolisano kretanje migranata po Srbiji opasnost po bezbednost građana i mora da se postavi u strogo kontrolisane okvire kako bi se sačuvala bezbednost.

Teme