Web Analytics
Zelenski: Iskren i plodonosan susret sa Vučićem o nepovredivosti granica - BetaRS

Zelenski: Iskren i plodonosan susret sa Vučićem o nepovredivosti granica

Svet | 22.08.2023 | access_time 11:30
Zelenski: Iskren i plodonosan susret sa Vučićem o nepovredivosti granica
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini da je to bio "otvoren, iskren i plodonosan susret".

"Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših država u zajedničkom evropskom domu. O razvoju naših odnosa, što je u našem zajedničkom interesu", napisao je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

Vučić je posle jutrošnjeg sastanka sa Zelenskim rekao da su imali "veoma korektan, otvoren i iskren razgovor", na kojem je "potvrdio da Beograd poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, za razliku od nekih drugih koji bi da poštuju teritorijalni integritet Ukrajine, ali ne i Srbije".

"On je pitao kakvo je stanje i šta ljudi misle u Srbiji i zašto to misle. Srbija će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, a gotovo sam uveren da neće biti ni promene stava Ukrajine prema Srbiji po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta. Čini mi se da je to važan posao koji je bio pred nama", kazao je Vučić.

Naveo je da je Srbija podržala evropski put Ukrajine i da će nastaviti "uspešnu saradnju" sa tom zemljom "koja nikada ništa protiv Srbije nije učinila".

Vučić i Zelenski su u Atini povodom sinoćne neformalne večere koju je premijer Grčke Kirijakos Micotakis priredio za lidere sa Zapadnog Balkana, Ukrajine i Moldavije i za najviše zvaničnike Evropske unije.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Tenis

Hronika