Web Analytics
Miljuš (SSP): Od deset mladih svaki četvrti je žrtva nasilja - BetaRS

Miljuš (SSP): Od deset mladih svaki četvrti je žrtva nasilja

Politika | 22.08.2023 | access_time 13:15
Miljuš (SSP): Od deset mladih svaki četvrti je žrtva nasilja
Foto: Branislav Bozic
Član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš naveo je danas podatke istraživanja Krovne organizacije mladih da je od deset mladih osoba svaka četvrta žrtva nasilja, dok je svaka četvrta devojčića biti potencijalna žrtva seksualnog nasilja.

On je ocenio, gostujući na televiziji N1, da se država na takvu statistiku pravi slepa i gluva. 

"Za Stranku slobode i pravde vrhunski nacionalni interes je da zaustavimo femicid. Drugi nacionalni interes bi mogao i morao da bude borba protiv nasilja", naveo je Miljuš.

On je ocenio da je nacionalni interes za njega i SSP i taj da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju.

"Mi smo napravili čitav program koji garantuje da Srbija može ući u EU do 2030. Čini mi se da je taj njihov 'nacionalni interes' zaštita Vučiću za sve ono što on radi, odnosno za sve što Vlada ne radi, pa se mi suočavamo sa inflacijom problema koja nemaju nikakva rešenja. Oni brane samo svoj interes i svoje pozicije koje im omogućavaju da se bave korupcijom i kriminalom", izjavio je Miljuš.

Komentarišući najave vlasti o tome šta će se raditi, Miljuš je ocenio da je važnije ono što zaista u praksi rade.

"Oni su nas doveli do toga da za deset dana počinje škola u Srbiji i da niko ne zna kako će ta škola izgledati, a kada ih pitate niko neće da odgovori na ta pitanja. Već dve nedelje Stranka slobode i pravde postavlja pitanja vezano za konkretne predloge koje smo izneli. Šta se uradilo da se ne pravi kult ubice? I roditelji i deca i prosvetni radnici su ostavljeni sami sebi", naveo je on.

Teme