Web Analytics
Radovanović:Zadovoljni smo kako ide potpisivanje za registraciju Narodnog pokreta Srbije kao stranke - BetaRS

Radovanović:Zadovoljni smo kako ide potpisivanje za registraciju Narodnog pokreta Srbije kao stranke

Politika | 23.08.2023 | access_time 09:10
Radovanović:Zadovoljni smo kako ide potpisivanje za registraciju Narodnog pokreta Srbije kao stranke

Poslanica Narodnog pokreta Srbije (NPS) Slavica Radovanović izjavila je da je do ponedeljka uveče prikupljeno 7.500 potpisa da bi se registrovali kao stranka, što su počeli pre 10 dana, napominjući da su više nego zadovoljni odzivom građana.

"Treba imati u vidu da nisu svi ni odbori, niti povereništva, mogli da počnu da skupljaju potpise, jer nismo imali prostorije, infrastrukutu, notare. Kad smo napustili Narodnu stranku, mi smo ostali na ulici, bez infrastrukture i sredstava koje dobijamo od Skupštine", rekla je Radovanović za današnji list Nova.

Na posećanje novinara da su sa poslanikom Milošem Parandilović formirali poslaničku grupu, ona je navela da postoji veliko interesovanje da se još neki poslanici pridruže tom klubu. "Pregovaramo sa mnogim ljudima", rekla je Radovanović.

Govoreći o zahtevima sa protesta "Srbija protiv nasilja", ona je ukazala da se neće odustati od protesta "koliko god oni trajali".

"Moramo ostati pri našim zahtevima, jedino što se može razmisliti je dodeljivanje pete nacionalne frekvencije medijima na kojima će podjednako biti prisutni i predstavnici vlasti i opozicije, kako bi građani mogli da čuju obe strane", istakla je.

Radovanović, koja je pukovnik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u penziji, navela je da je "najveće kriminalce u poslednje vreme stvorila država".

"Treba uraditi analizu ko su ljudi koji dolaze poslednjih 10 godina u MUP na veoma važne funkcije. Srpska napredna stranka (SNS) rukovodi takvim kadrovima. Veljka Belivuka nije stvorila opozicija, već je stvoren u vreme prospetiteta SNS. Žalosno je da vlast negira takve kontakte", rekla je Radovanović.

Teme