Web Analytics
Vučić: Kakve veze ima što sam na TV sa nacionalnom frekvencijom, izvinjenje Nemačkoj - BetaRS

Vučić: Kakve veze ima što sam na TV sa nacionalnom frekvencijom, izvinjenje Nemačkoj

Politika | 23.08.2023 | access_time 12:00
Vučić: Kakve veze ima što sam na TV sa nacionalnom frekvencijom, izvinjenje Nemačkoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prethodni režim imao "sve medije pod kontrolom, pa su izgubili izbore", navodeći da "opoziciji pada rejting posle svakog prenosa skupštinske sednice, jer narod vidi kakvi su".

"Kakve to ima veze, joj, majko moja. Moj je posao da radim, pa vi mi iz televizija stalno postavljate pitanja", rekao je Vučić, povodom pitanja potpredsednice Stranke slobode i pravde i šefice odborničke grupe Pravac Evropa Marinike Tepić zašto je stalno na televizijama sa nacionalnom frekvenijom a tvrdi da ima ubedljivu podršku naroda.

Kako je dodao, "Tepić je veteran u politici, mislim rekorder koliko je stranaka promenila, ali nije vredelo, koliko god su bili na televiziji da ostanu na vlasti".

Vučić je, komentarišući izjave iz opozicije, rekao da je opozicija "favorit na izborima - mogu to da kažu jer izmišljaju svaki dan, ali će rezultat na semaforu posle izbora pokazati ko je pobednik".

"Kad ne morate da govorite istinu onda ste u ogromnoj prednosti. Slažete i baš ih briga, a ja moram da govorim istinu i moram da radim. Naravno, bio je i (zagrebački) 'Dinamo' favorit protiv AEK-a, pa ništa", rekao je Vučić.

Vučić se izvinio Nemačkoj zbog Gašićeve izjave o ubici Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je dužan Nemcima izvinjenje, jer je Srbija od njihovih službi dobila uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju podatke u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Dužan sam Nemcima jedno izvinjenje, mi smo proveravali i razgovarali sa pripadnicima nemačke službe u prethodnih 20 dana, od tvrdnji Bratislava Gašića da prikrivaju ubice u slučaju Olivera Ivanovića, dobili uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke", rekao je Vučić novinarima u beogradskom naselju Ovča.

Vučić je poručio da se nada da će u toj istrazi doći i do konkretnih rezultata.

Ministar unutrašnjih poslova Gašić rekao je u Skupštini Srbije 21. juna da Nemačka skriva Ivanovićevog ubicu.

"Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa pod čijom je zaštitom u ovom trenutku taj čovek, da nam daju podatke", rekao je tada ministar policije Srbije odgovarajući na poslanička pitanja, ali je kasnije rekao da nije tako mislio.

Teme