Web Analytics
Tepić: Vučiću, sklonite se iz medija mesec dana, nećete preći 25 posto - BetaRS

Tepić: Vučiću, sklonite se iz medija mesec dana, nećete preći 25 posto

Politika | Izvor: Beta | 23.08.2023 | access_time 15:45
Tepić: Vučiću, sklonite se iz medija mesec dana, nećete preći 25 posto
Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić predložila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se "skloni iz medija" na samo mesec dana i procenila da tada na izborima ne bi osvojio ni 25 odsto glasova.

"Predsedniče Vučiću, sklonite se iz medija samo mesec dana i pustite opoziciju da ima ono što ste Vi imali kada ste bili opozicija. Nećete preći 25 odsto na izborima u Srbiji ni sa kupovinom glasova i pritiscima na birače koje redovno sprovodite" izjavila je Tepić za Novu.

Vučiću je porućila i: "Brišući iz pamćenja svoju ružnu prošlost, očigledno ste izbrisali i to da ste neprekidno bili na svim medijima. Gostovali ste u Dnevniku RTS-a kao drugi čovek opozicione stranke, redovno ste bili i na Pinku i na B92 i na Prvoj. Jedina je razlika što danas u Dnevniku Vaše gostovanje traje duže od trajanja dnevnika", navela je ona.

Potpredsednica SSP je poručila da "razume nervozu Vučića", jer "nikako da napravi pokret koji se dugo najavljuje" i pored toga što je, prema njenim rečima, "u toku primoravanje javnih ličnosti da pristupe pokretu".

"Zato vam predlažem da prihvatite preporuke ODIHR-a, Evropske komisije, Evropskog parlamenta o izbornim uslovima i evropskim vrednostima za koje kažete da se zalažete – ako smete! Pa onda da vidimo koga građani zaista podržavaju", zaključila je Tepić.

Predsednik je danas na konferenciji za novinare rekao da su "u vreme vlasti Marinike Tepić i njenog šefa svi mediji bili pod njihovom kontrolom", te da to da li se on svakodnevno pojavljuje na televiziji nema nikakve veze s njegovim rejtingom.

Teme