Web Analytics
Sindikati Sloga: Presuda protiv člana Predsedništva SSP Mandića dokaz da živimo u državi apsurda - BetaRS

Sindikati Sloga: Presuda protiv člana Predsedništva SSP Mandića dokaz da živimo u državi apsurda

Politika | 24.08.2023 | access_time 11:40
Sindikati Sloga: Presuda protiv člana Predsedništva SSP Mandića dokaz da živimo u državi apsurda
Foto: Beta/Printscreen

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudili su danas presudu po kojoj je član predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Ivan Mandić kažnjen sa 200.000 dinara i za troškove suđenja zbog tvita u kojem je istakao da je Predrag Koluvija vlasnik plantaže gde je pronađena marihuana.

U saopštenju sindika se navodi da je pravosuđe u Kragujevcu donelo tu presudu na osnovu tvrdnje da je Koluvija bio emocionalno pogođen tvitom, kao i da se presuda donela uprkos svedočenjima policijskih inspektora i laboratorijskim nalazima.

"Ova presuda postavlja Srbiju kao državu potpunog apsurda, jer živimo u vremenu koje kao da je direktno izvučeno iz dela velikih srpskih pisaca, satiričara i komediografa, Radoja Domanovića i Branislava Nušića, gde se nepravda sprovodi u ime pravde", ocenili su oni.

Upitali su i da li pravosuđe jednako reaguje na sve tužbe, posebno na tužbe radnika u vezi mobinga koji su žrtve nesavesnih poslodavaca.

"Aktuelna afera Jovanjica, među mnogima, ističe pitanje o dubokoj državi preplićući kriminal, korupciju i apsurd. Ipak verujemo da postoje sudije i tužioci koji časno deluju u korist pravde i koji će jednoga dana narušeno popraviti i građanima vratiti otetu državu i njene institucije", piše u saopštenju.

Teme