Web Analytics
Fifa pokrenula istragu protiv predsednika FS Španije zbog ponašanja na finalu SP za žene - BetaRS

Fifa pokrenula istragu protiv predsednika FS Španije zbog ponašanja na finalu SP za žene

Fudbal | Izvor: Beta-AP | 24.08.2023 | access_time 14:40
Fifa pokrenula istragu protiv predsednika FS Španije zbog ponašanja na finalu SP za žene
Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je danas istražni postupak protiv predsednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubijalesa, koji je na dodeli medalja posle finala Svetskog prvenstva za žene u usta poljubio špansku igračicu Dženi Ermoso.

Disciplinska komisija Fife će odlučiti da li je Rubijales prekršio "osnovna pravila pristojnog ponašanja" i da li "njegovo ponašanje narušava ugled fudbala ili Fife".

Ženska fudbalska selekcija Španije osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u Sidneju u nedelju u finalu pobedila Englesku sa 1:0.

Finalni meč ostao je u senci Rubijalesovog gesta. On je u prisustvu 16-godišnje princeze Sofije, uhvatio za lice i poljubio u usta reprezentativku Španije Dženi Ermoso. Posle toga zagrlio je još neke fudbalerke, ali i kraljicu Letisiju.

Ermoso je rekla da joj se nije svideo njegov gest, a španski sindikat fudbalera je u sredu pozvao da Rubijalesovo "ponašanje ne prođe nekažnjeno".

"Fifa ponavlja svoju nepokolebljivu posvećenost poštovanju integriteta svih pojedinaca i oštro osuđuje svako suprotno ponašanje", dodaje se u saopštenju Fife.

Svetsko fudbalsko telo nije saopštilo vremenski rok za donošenje presude. Disciplinske sudije mogu da izreknu sankcije pojedincima u rasponu od opomena i novčanih kazni do suspenzije iz sporta.

Teme