Web Analytics
CarGo i Manastir Hilandar obezbedili letovanje za stotinu srpske dece - BetaRS

CarGo i Manastir Hilandar obezbedili letovanje za stotinu srpske dece

Ekonomija | 24.08.2023 | access_time 15:25
CarGo i Manastir Hilandar obezbedili letovanje za stotinu srpske dece
Foto: CarGo

Udruženje građana CarGo i Manastir Hilandar ovog leta organizovali su letovanje za stotinu srpske dece u atinskoj regiji. U pitanju su deca iz enklava sa Kosova i Metohije, deca raseljena sa Kosova i Metohije, kao i deca iz ugroženih područja i iz mnogodetnih porodica.

„Letovanje se organizuje u dve grupe po pedesetoro dece, a ovim gestom platforma CarGo još jedanput je pokazala svoju humanost na delu. Ovo je izuzetna prilika za naše mališane da dožive jedno lepo iskustvo i upoznaju se sa lepotama države koja obiluje pravoslavnim svetinjama. Nekima od njih ovo ujedno predstavlja jedinstvenu priliku da vide more, a mi ćemo se potruditi da i ubuduće nastavimo sa ovako lepim projektima, kojima ćemo izmamiti mnoge dečije osmehe”, istakao je Miloš Stojković, predsednik Udruženja građana CarGo, koji je ujedno i prvi poverenik Manastira Hilandar.

Tokom devetodnevnog boravka, za decu je organizovan niz fakultativnih izleta do Atine i Soluna, kao i kulturnih, umetničkih i sportskih programa, prilikom kojih će se bolje upoznati sa znamenitostima Grčke.

Ovaj projekat se tradicionalno organizuje uz blagoslov Manastira Hilandar i podršku Udruženja građana CarGo, koje je u potpunosti snosilo troškove smeštaja u dečijem kampu.

Teme