Web Analytics
EU: Teško je proveriti da li je Prigožin mrtav - BetaRS

EU: Teško je proveriti da li je Prigožin mrtav

Svet | Izvor: Beta | 24.08.2023 | access_time 16:40
EU: Teško je proveriti da li je Prigožin mrtav
Portparol Evropske unije Peter Stano je danas izjavio da je "teško proveriti" izveštaje o tome da je šef ruske privatne plaćeničke vojske "Vagner" Jevgenij Prigožin u sredu poginuo u avionskoj nesreći.

"Videli smo izveštaj o avionskoj nesreći u kojoj je navodno poginuo Prigožin zajedno sa članovima svoje pratnje i posadom. Ali opet, kao i mnoge druge stvari u Rusiji, ovo je veoma teško proveriti, a samim tim i komentarisati", rekao je Stano, prenosi CNN.

On je rekao da je povezanost grupe "Vagner" s Kremljom jedno od kompleksnih pitanja, a da nije na EU da "spekuliše da li će navodno ubistvo ili smrt Prigožina u avionskoj nesreći imati neke konkretne posledice po aktivnosti 'Vagnera' ".

Stano je rekao da su "negativne akcije" Prigožina i grupe "Vagner" nadaleko poznate, ukazujući na njihovu umešanost u rat u Ukrajini i operacije u afričkim zemljama.

"Gde god da su bili, ostavili su trag kršenja ljudskih prava, međunarodnog humanitarnog prava. Mnogo je neodgovornosti, nejasna su pravila po kojima oni rade", rekao je on.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Kosarka

Hronika