Web Analytics
Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirali most Gazela u Beogradu - BetaRS

Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirali most Gazela u Beogradu

Društvo | 26.08.2023 | access_time 15:30
Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirali most Gazela u Beogradu
Foto: Prt.Scr N1

Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije blokirali su danas oko 14 časova most Gazelu kod centra Sava nastavljajući tako svoju borbu protiv nedavno usvojenog zakona o planiranju i izgradnji.

Predstavnik udruženja Ne damo Jadar članice SEOS Zlatko Kokanović izjavio je agenciji Beta "da je zakon sraman i da omogućava rasprodaju i poklanjanje teritorije Srbije".

Prisustvuje više desetina aktivista ekoloških organizacija, za sada nema incidenata, a okupljeni propuštaju kola sa malom decom.

Istakli su nekoliko srpskih zastava, zastavu sa natpisom "Ne damo Jadar", kao i transparent sa natpsiom "Inicijativa za opstanak poljoprivrednika".

Među prisutnima su i neki od predstavnika protesta Srbija protiv nasilja, Zoran Lutovac, Aleksandar Jovanović Ćuta i Biljana Stojković.

Blokada je planirana do 22 časa, a u blizini nema uniformisanih policajaca, koji su na stotinak metara, ali je očito veći broj policije u civilu.

Večeras u 19 časova planiran je i protest Srbija protiv nasilja na kojem će se šetati do zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Teme