Web Analytics
Nova knjiga Slobodana Stanišića „Veseli brod“ u prodaji: Pesme i priče protkane humorom - BetaRS

Nova knjiga Slobodana Stanišića „Veseli brod“ u prodaji: Pesme i priče protkane humorom

Kultura | 28.08.2023 | access_time 10:40
Nova knjiga Slobodana Stanišića „Veseli brod“ u prodaji: Pesme i priče protkane humorom

Vulkan izdavaštvo objavilo je još jednu knjigu jednog od najnagrađivanijih savremenih pisaca za decu – Slobodana Stanišića. Veseli brod, vedra, razigrana i razmaštana knjiga za uživanje, lepotu i osmehe, prikazuje omiljenog dečjeg autora u sasvim novoj dimenziji.

Jedra piščevog broda nosi vetar radosti, a pesme i priče protkane su humorom. Čitalac je čas vešto uvučen u veselu priču, čes leti vedrinom pesme, dok se već sledećeg trenutka sve malo uozbilji i podstiče na razmišljanje.

Knjiga privlači pažnju kako osobenom sadržinom tako i neobičnom formom: pesme su debele, tanke, stepenaste, vijugave, stihovi imaju dva kraja, krilati su i izlomljeni, a priče pisane u duhu naših znamenitih stvaralaca za decu.

Svi smo ponekad plovili svojim veselim brodom, a za one kojima to tek predstoji, paluba je spremna.

Slobodan Stanišić, pisac neiscrpne energije, jedan je od najistaknutijih autora za decu i mlade na ovim prostorima. Poznat je kao pesnik, prozaista i ilustrator. Njegov opus obuhvata više od trideset romana, pedesetak zbirki pesama, knjige priča i antologije. Vulkan izdavaštvo je objavilo više od dvadeset naslova ovog autora.

Novu knjigu Slobodana Stanišića Veseli brod potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

Teme