Web Analytics
Popović (SSP) zamolila predstavnicu SEOS-a da prestane da vredja Beogradjane - BetaRS

Popović (SSP) zamolila predstavnicu SEOS-a da prestane da vredja Beogradjane

Politika | 29.08.2023 | access_time 09:30
 Popović (SSP) zamolila predstavnicu SEOS-a da prestane da vredja Beogradjane
Foto: Milan Obradovic
Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović je danas ocenila da predstavnica Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) Ljiljana Bralović vredja Beograđane i zamolila je da prestane to da radi.

"Prećutali smo kada ste u subotu napali Beograđane što se nisu pridružili osmočasovnoj blokadi mosta Gazela koju ste organizovali sa petnaestak aktivista…", izjavila je Popović, prenela je SSP.

U saopštenju piše da je Popović navela da izjava Bralović da se "niko iz Beograda ne bi pomerio da se 'Ribnikar' desio negde u Srbiji", predstavlja uvredu za sve koji živi u glavnom gradu Srbije.

"Ovakvu uvredu ne možemo (da prećutimo)", dodala je predsednica beogradskog odbora SSP.

Ocenila je da Bralović "nije razumela da Beograđani blokadu Gazele smatraju opravdanom kada se ispred Skupštine (Srbije) okupi više desetina hiljada ljudi koji mirnom šetnjom blokiraju najveće ulice, pa i most Gazelu, želeći, kako je dodala, "da izvrše pritisak na vlast".

Navela je i da Bralović nije razumela "ni izlazak sto hiljada Beograđana na protest zbog zločina u 'Ribnikaru' i u selima u Mladenovcu i Smederevu".

"Nisu Beograđani izašli zato što su se zločini desili na teritoriji njihovog grada, već zato što je ubijeno toliko dece i mladih ljudi", kazala je Popovič.
Prema njenim rečima, građani su izašli na ulice s idejom da se zaustavi nasilje ne samo u Beogradu, nego u celoj Srbiji.

"Izašli su jer su uvek kroz istoriju izlazili na proteste da bi se u Srbiji, a ne samo u Beogradu, stvari menjale na bolje", ocenila je ona.

Dodala je i da su gradjani "gutali suzavac" i, kako je kazala, "dobijali batine od policije i režimskih kriminalaca, ali nisu odustajali, pa meće ni sada.

Istakla je i da će se gradjani boriti protiv svakog oblika nasilja, pa i nasilja nad prirodom i građanima koje, kako je navela, vlast namerava da izvrši omogućavajući iskopavanje litijuma tehnologijama koje izazivaju katastrofalne posledice"

"Za sve to građani Beograda zaslužuju divljenje, a ne uvrede koje ste na njihov račun izgovorili", ukazala je Popović.

Teme