Web Analytics
Pešić: Poštujemo svakog protivnika, Avramović i Petrušev su dobro - BetaRS

Pešić: Poštujemo svakog protivnika, Avramović i Petrušev su dobro

Kosarka | 29.08.2023 | access_time 14:35
Pešić: Poštujemo svakog protivnika, Avramović i Petrušev su dobro
Foto: Sasa Djordjevic
 Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da njegova ekipa poštuje svakog protivnika na Svetskom prvenstvu i da veruje da će Aleksa Avramović i Filip Petrušev igrati u predstojećoj utakmici protiv Južnog Sudana.

"Imamo tešku utakmicu, svaka je teška na Mundobasketu. To se može videti po dosadašnjim rezultatima, već su počela iznenađenja. Znamo da smo favoriti, ne krijemo se od toga. Ozbiljna su ekipa, jedna od retkih koja igra sa mnogo atletike i trčanja, agresivna u odbrani i na skoku. Raspoloženi su posle jučerašnje pobede. Videli ste kako su dobili Kinu, da nije mogla da se sastavi u poslednjoj četvrtini iako je svim silama želela da pobedi", rekao je Pešić, preneo je Košarkaški savez.

Košarkaši Srbije igraju u sredu od 10 časova u Manili protiv Južnog Sudana, utakmicu trećeg kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.

"Ne postoji nijedan protivnik kojeg mi ne respektujemo, ali moramo da znamo da smo došli da idemo od utakmice do utakmice i da dižemo našu igru. Mi smo odigrali tek dve, a tek treba da odigramo. Videćemo i protiv koga. Svaka je kao plej-of. Imali smo samo jedan trening, nemamo mnogo vremena da spremimo ovaj meč", naveo je selektor.

Pešić je rekao da su reprezentativci Aleksa Avramović i Filip Petrušev dobro posle povreda.

"Petrušev je povredu već sanirao. To su tipične sportske povrede. Verujem da će sutra obojica da igraju. Videćemo procenu medicinskog tima", dodao je on.

Srbija ima dve pobede posle dva kola i plasirala se u drugu fazu u kojoj će igrati protiv dve prvoplasirane ekipe iz Grupe A.

Izvesno je da će jedan rival biti Dominikanska Republika, dok će ime drugog protivnika biti poznato posle današnje utakmice Italije i Filipina.

Teme