Web Analytics
Zeleno-levi front nakon požara na 'Leonardu' traži vanrednu proveru svih splavova u Beogradu - BetaRS

Zeleno-levi front nakon požara na 'Leonardu' traži vanrednu proveru svih splavova u Beogradu

Društvo | 29.08.2023 | access_time 17:40
Zeleno-levi front nakon požara na 'Leonardu' traži vanrednu proveru svih splavova u Beogradu
Foto: Amir Hamzagić

Stranka Zeleno-levi front pozvala je danas nadležne da utvrde odgovornost za požar u kom je izgoreo napušteni splav "Leonardo" na Ušću u Beogradu, kao i da izvrše vanredni inspekcijski nadzor tehničke ispravnosti na svim splavovima u gradu i paralelnu proveru registracije samih splavova.

Odbornik te stranke u Skupštini grada Beograda Dobrica Veselinović ocenio je u saopštenju da je to novi primer nemara ljudi prema prirodi, nakon splavova "Fristajler" i "Gabiano" koji su potonuli u januaru i avgustu.

"Haotična situacija sa splavovima u Beogradu se ne rešava decenijama, odgovornost nadležnih se izbegava, priroda se uništava, dok se građani izlažu velikoj opasnosti. Ovo pod hitno mora da se zaustavi, a Zeleno-levi front će insistirati da se u ovu oblast konačno uvede red, a naše obale oslobode", naveo je Veselinović.

Zeleno–levi front je pozvao Upravu za brodove i Lučku kapetaniju da objave da li su splavovi registrovani za privrednu svrhu ili za sport i razonudu, a gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i sekretarijate grada da počnu da rade svoj posao u skladu sa usvojenim planom plutajućih objekata, koji je Skupština grada usvojila pre nekoliko godina.

Napušteni splav "Leonardo", koji je sinoć u potpunosti uništen, postavljen je na reku sredinom 90-tih i više puta do sada je menjao zakupce, dodaje se u saopštenju.

U gašenju požara je učestvovalo 25 vatrogasaca sa šest vozila, a vatra se brzo širila zbog drvene konstrukcije splava.

Teme