Web Analytics
Raskrikavanje: Nedeljnik NIN poklonjen novoj vlasnici - BetaRS

Raskrikavanje: Nedeljnik NIN poklonjen novoj vlasnici

Društvo | 29.08.2023 | access_time 21:40
Raskrikavanje: Nedeljnik NIN poklonjen novoj vlasnici
raskrikavanje.rs
 Kompanija "Ringijer Srbija" (Ringier), donedavni vlasnik NIN-a, taj nedeljnik je "poklonila" svojoj generalnoj direktorki Jeleni Drakulić Petrović, preneo je danas portal Raskrikavanje, pozivajući se na ugovor o prenosu udela.

U ugovoru se navodi da "Ringijer" novoj vlasnici bez ikakve naknade prenosi svoj udeo (gotovo stoprocentni), koji vredi više od 280.000 evra, piše portal.

"'Ringijer Srbija' sada želi da prenese udeo zaposlenoj (Jeleni Drakulić Petrović) bez naknade, na osnovu aneksa Ugovora o radu baziranog na dugoročnom planu podsticaja", navodi se u tom ugovoru koji je potpisan krajem jula.

Budući da Ugovor o radu spada u poslovnu tajnu, nije poznato šta stoji u pomenutom aneksu niti da li su njime definisani dodatni uslovi, navodi Raskrikavanje.

Vrednost vlasničkog udela koji je "Ringijer Srbija" sada preneo iznosi više od 33 miliona dinara, odnosno više od 280.000 evra, piše u dokumentu.

Koji su bili razlozi i interesi za takvu transakciju, iz kompanije "Ringijer Srbija" nisu želeli da odgovore Raskrikavanju, već su ih uputili na svoje jučerašnje saopštenje.

Vest o promeni vlasništva nad najstarijim nedeljnikom u Srbiji saopštena je juče, ali "Ringijer Srbija" u saopštenju nije navela nikakve detalje o tome pod kojim uslovima i zbog čega je načinjen takav poslovni potez.

Teme