Web Analytics
POKS: Lajčak traži kapitulaciju Srbije - BetaRS

POKS: Lajčak traži kapitulaciju Srbije

Politika | 30.08.2023 | access_time 11:50
POKS: Lajčak traži kapitulaciju Srbije
Foto: Amir Hamzagic
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je da današnja poseta specijalnog izaslanika Evropske unije (EU) Miroslava Lajčaka predstavlja samo nastavak pritisaka na dalje ustupke Srbije i bezuslovnu kapitulaciju.

"Trenutni efekti po Srbiju u procesu koji vode Lajčak i Gabrijel Eskobar su da naš narod i država nisu dobili ništa, već se situacija od februara dramatično pogoršala. Daljom primenom francusko-nemačkog sporazuma biće samo još gore, jer on ne predviđa ništa dobro za Srbe", izjavio je predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

Dodao je da je od prihvatanja sporazuma kojim se "de fakto" priznaje nezavisnost Kosova - ugašen MTS u južnoj srpskoj pokrajini i desetine Srba su uhapšeni i još su u zatvoru.

"Na osnovu sporazuma takozvana 'Republika Kosovo' je primljena u Savet Evrope, ZSO (Zajednica srpskih opština) kakvu je predvideo Briselski sporazum je grubo odbačena, a čak ni ZSO čiji je cilj Eskobar jasno označio kao nepovratnu integraciju severa Kosova u kosovski ustavno-pravni sistem nije oformljena", dodao je Mihailović.

Istakao je da iako su srpski zvaničnici javno isticali da neće učestvovati u nastavku procesa dok ZSO ne bude napravljena i uhapšeni Srbi pušteni, ipak su nastavili da rade protiv svojih reči i srpskog interesa, navedeno je u saopštenju.

Teme