Web Analytics
Lančani sudar kamiona sa opasnim materijama u Nemačkoj, poginule dve osobe - BetaRS

Lančani sudar kamiona sa opasnim materijama u Nemačkoj, poginule dve osobe

Svet | 30.08.2023 | access_time 12:55
Lančani sudar kamiona sa opasnim materijama u Nemačkoj, poginule dve osobe

U lančanom sudaru na autoputu u Nemačkoj u kojem je učestvovalo više kamiona, uključujući jedan koji je prevozio opasne materijale i drugi koji je prevozio rezervoare azot-oksida, poginule su dve osobe, prenosi nemačka novinska agencija DPA.

Sudar se dogodio u utorak na gradilištu na autoputu A2 u blizini grada Magdeburga. Kamion sa opasnim materijama udario je u još tri kamiona, a zatim je peti kamion natovaren rezervoarima s visokim pritiskom udario u ostala četiri, navodi se u saopštenju agencije.

Urzo je buknuo požar a plamen se sa kamiona sa kontejnerima sa azot-oksidom proširio na onaj sa opasnim materijama. Nije odmah bilo jasno kakvu vrstu materijala je potonji prevozio, ali vlasti su saopštile da su otpuštene toksične supstance.

Prijavljeno je nekoliko eksplozija, a stanovnici u blizini su zamoljeni da ostanu kod kuća i da zatvore prozore kako bi izbegli izlaganje opasnim isparenjima. Vlasti su uspostavile bezbednosni obruč prečnika 650 metara oko mesta nesreće u koji nikome nije bilo dozvoljeno da uđe, uključujući i spasilačke ekipe.

Deo autoputa A2 ostao je danas ujutru zatvoren zbog opasnosti od mogućih novih eksplozija.

Teme

Ekonomija

Region

Šta drugi čitaju

Olimpijada

IT