Web Analytics
DS, SRCE i Zajedno deklaraciju o saradnji potpisaće u Novom Sadu, otkazan im prostor u Zrenjaninu - BetaRS

DS, SRCE i Zajedno deklaraciju o saradnji potpisaće u Novom Sadu, otkazan im prostor u Zrenjaninu

Politika | 30.08.2023 | access_time 15:35
DS, SRCE i Zajedno deklaraciju o saradnji potpisaće u Novom Sadu, otkazan im prostor u Zrenjaninu

Demokratska stranka (DS), stranka Srbija centar (SRCE) i stranka Zajedno potpisaće večeras u Novom Sadu deklaraciju o saradnji.

Cilj deklaracije je ukrupnjavanje opozicije, ali je ona i skup jasno određenih smernica za dalje opoziciono delovanje, okupljanje i prilazak građanima kroz direktne razgovore.

Prvobitno je deklaracija trebalo da bude potpisana u Zrenjaninu, ali je organizatorima, dan uoči skupa, otkazana uredno zakupljena sala.

"Isprva smo imali problem da zakupimo odgovarajući prostor, iako smo znali da su sale u Zrenjaninu slobodne, jer su se vlasnici plašili reakcije vlasti ako budu domaćini skupa opozicije. Posle nekoliko dana truda smo konačno uspeli i dogovorili sve detalje, ali je ipak najam sale u poslednjem trenutku otkazan zbog pretrpljenih pritisaka. I to nije izuzetak - nije prvi put da je nekoliko poziva upozorenja ili pretnji rezultiralo time da je opozicija ostala bez prostorija - isto se već ranije dogodilo i u samom Zrenjaninu, ali i u Žitištu i na drugim mestima", navedeno je u saopštenju zrenjaninskih lokalnih odbora Demokratske stranke, stranke Srbija centar i stranke Zajedno.

Predstavnici ove tri stranke nisu otkrili o kojim prostorima je tačno reč, uz objašnjenje da je njihova želja da ohrabre građane Zrenjanina i da im pokažu da postoji alternativa lošoj vlasti SNS, umesto crtanja mete na leđima svim zaposlenim u pomenutim objektima.

Predstavnici Demokratske stranke, stranke Srbija centar i stranke Zajedno odlučili su da ceo slučaj iznesu u medije jer je važno da građani znaju da se opozicija ukrupnjava i da građani nisu sami, da opozicioni političari nepokolebljivo stoje uz njih, uprkos svim pritiscima.

"Mogu da zovu, obećavaju i prete koliko god hoće, da otkazuju sale i otežavaju nam i okupljanje i razgovor sa građanima, da pokušavaju da vladaju silom... Džabe. Nisu i neće nas uplašiti. Ne mogu da spreče naše delovanje u Zrenjaninu koliko god da se trude, jer ćemo mi svejedno raditi na ukrupnjavanju opozicije, i bićemo tu da se borimo za slobodan Zrenjanin. Svakog dana smo sve bliži smeni vlasti - zna to i Srpska napredna stranka i zato i pokušava da spreči naše okupljanje i razgovor sa građanima", poručuju iz tri stranke.

Teme