Web Analytics
Kineski državni savet o visokokvalitetnom razvoju farmaceutske i industrije medicinske opreme - BetaRS

Kineski državni savet o visokokvalitetnom razvoju farmaceutske i industrije medicinske opreme

Ekonomija | 30.08.2023 | access_time 20:20
Kineski državni savet o visokokvalitetnom razvoju farmaceutske i industrije medicinske opreme
Foto: Sinhua/Guo Sulej

Državni savet Kine je saopštio da je razmotrio i usvojio planove rada na promovisanju visokokvalitetnog  i industrije medicinske opreme u periodu 2023-2025. godine, prenosi agencija Sinhua.

Na sastanku Državnog saveta, kojim je predsedavao premijer Kine Li Sijang, rečeno je da treba uložiti napore radi poboljšanja kapaciteta snabdevanja sofisticiranijim, visokokvalitetnim lekovima, ključnim tehnologijama i farmaceutskim materijalima.

Trebalo bi preduzeti mere za pružanje pune podrške farmaceutskom istraživanju i razvoju, uz istovremeno ohrabrivanje i usmeravanje razvoja i širenja vodećih medicinskih preduzeća, u pokušaju da se poveća industrijska koncentracija i tržišna konkurentnost sektora, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je takođe ukazano da treba zaštititi bezbednost razvoja tradicionalne kineske medicine.

Politike podrške treba da budu pažljivo prilagođene radi promovisanja nadogradnje domaće medicinske opreme, navodi se i dodaje da treba pružiti podršku univerzitetima i preduzećima u zajedničkom negovanju grupe vodećih talenata u tom sektoru.

Na sastanku su takođe razmatrane i usvojene smernice o planiranju i izgradnji pristupačnih stanova.

Državni savet je podstakao napore da se uradi dobar posao u planiranju i projektovanju pristupačnog stanovanja, uz obezbeđivanje kvaliteta izgradnje i davanje većeg značaja pratećim objektima i javnim uslugama.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT