Web Analytics
Jovanović Ćuta: Potreban poziv svima da stanemo na jednu stranu i srušimo ovaj režim - BetaRS

Jovanović Ćuta: Potreban poziv svima da stanemo na jednu stranu i srušimo ovaj režim

Politika | 31.08.2023 | access_time 08:35
Jovanović Ćuta: Potreban poziv svima da stanemo na jednu stranu i srušimo ovaj režim
Foto: Beta/EMIL VAS

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da je potreban poziv ne samo opoziciji, već i nevladinom sektoru, poznatim ličnostima, akademicima, rudarima, poljoprivrednicima, "svima koji već godinama protestuju i šetaju ulicama, da svi stanemo na jednu stranu i da ovo srušimo".

"Da li će Vučić da da razdvojene izbore - pa neće. Da li će njegovo ime da se pojavi na svim listama - pa hoće. Nije po zakonu, ali mi nemamo Upravni ni Ustavni sud, nemamo ni javnog tužioca, nemamo REM, nemamo ništa", rekao je Jovanović, koji je poslanik koalicije Moramo-Zajedno, u intervjuu za nedeljnik NIN.

Još je rekao da "ne postoje institucije, u ovom trenutku postojimo samo mi", kao i da su ovde sve reči potrošene i dijagnoze postavljene.

Govoreći o prilikama u opoziciji, on je rekao da "ta koalicija, koja treba da se zove 'Srbija protiv nasilja', ne treba da se bavi ni Kosovom ni sankcijama, ni genocidima... to su teme koje mnoge ljude dele i to nisu teme za sledeće izbore".

"Koalicija treba da ima jedan jedini program - rušenje ovog režima. I to će ljudi razumeti. Ekološki ustanak, kome pripadam, nema prava da kandiduje svoj program na sledećim izborima i za to nemamo vremena", naveo je Jovanović.

Prema njegovom rečima, "ako opozicija ide u programskim kolonama, dobićemo isti rezultat kao nakon prethodnih izbora".

"Voleo bih da se svi ujedinimo, ali desnica ima svoj put, tako da ćemo ići u dve kolone", rekao je Jovanović.

Teme