Web Analytics
Kina: Ekonomske i trgovinske veze temelj našeg odnosa sa Velikom Britanijom - BetaRS

Kina: Ekonomske i trgovinske veze temelj našeg odnosa sa Velikom Britanijom

Svet | 31.08.2023 | access_time 10:30
Kina: Ekonomske i trgovinske veze temelj našeg odnosa sa Velikom Britanijom
Ekonomska i trgovinska saradnja je temelj zdravog i stabilnog razvoja odnosa Kine i Velike Britanije, izjavio je kineski potpredsednik Han Dženg u Pekingu na sastanku sa šefom britanske diplomatije Džejmsom Kleverlijem.

Han je juče rekao da su Kina i Velika Britanija uspostavile diplomatske odnose na ambasadorskom nivou pre više od pola veka i da su postigle pozitivne rezultate u praktičnoj saradnji na raznim poljima, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

"Suočene sa rizicima i izazovima trenutne međunarodne situacije, dve strane, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN i velikih ekonomija u svetu, treba da podrže duh međusobnog poštovanja i pobedničke saradnje, izađu u susret međusobnim suštinskim interesima i velikim zabrinutostima, održe komunikaciju u međunarodnim i regionalnim poslovima i zajednički promovišu svetski mir i razvoj", naveo je Han.

Han je ukazao da bi dve vlade trebalo da stvore čvrsto poslovno okruženje i aktivno istraže nove tačke daljeg napretka saradnje.

Kleverli je rekao da Velika Britanija ceni važan doprinos Kine svetskoj ekonomiji i smanjenju siromaštva.

"Velika Britanija je voljna da ojača razmenu na visokom nivou i stratešku komunikaciju sa Kinom kako bi izgradila konsenzus i produbila saradnju", kazao je Kleverli.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Olimpijada

Hronika