Web Analytics
Kina predlaže osam zadataka za osiguranje prehrambene sigurnosti - BetaRS

Kina predlaže osam zadataka za osiguranje prehrambene sigurnosti

Ekonomija | 31.08.2023 | access_time 17:25
Kina predlaže osam zadataka za osiguranje prehrambene sigurnosti
Foto: Sinhua/Ding Lei

Vlada Kine je predložila osam zadataka za osiguranje nacionalne osiguranje prehrambene sigurnosti, uključujući jačanje sistema bezbednosti hrane i izgradnju kapaciteta, povećanje podrške za zaštitu poljoprivrede i ubrzanje izgradnje moderne prehrambene industrije.

Nedavni izveštaj Državnog saveta Kine, o radu na obezbeđivanju nacionalne prehrambene bezbednosti podnet je ove nedelje na razmatranje Stalnom komitetu 14. Svekineskog narodnog kongresa, najvišeg zakonodavnog tela Kine, prenosi agencija Sinhua.

U izveštaju se navodi da će biti uloženi napori da se primeni strategija održivog korišćenja poljoprivrednog zemljišta i inovativne primene poljoprivredne tehnologije za povećanje produktivnosti poljoprivrednog zemljišta.

Poslednjih godina, proizvodnja hrane u Kini se stabilno širi, uz adekvatnu ponudu na tržištu i generalno stabilno poslovanje. Poboljšava se sposobnost zemlje da spreči i ublaži velike rizike i izazove, a nivo bezbednosti hrane u Kini je značajno podignut, navodi se u izveštaju.

Godišnja proizvodnja žitarica u Kini premašuje 650 milijardi kilograma osam uzastopnih godina. Prošle godine, prema izveštaju, ukupna proizvodnja žitarica u zemlji iznosila je 686,55 milijardi kilograma, a snabdevanje hranom po glavi stanovnika iznosilo je 486,1 kilogram, što je znatno iznad međunarodno priznate linije prehrambene sigurnosti od 400 kilograma.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT