Web Analytics
Naslovne strane za petak 1. septembar - BetaRS

Naslovne strane za petak 1. septembar

Društvo | 01.09.2023 | access_time 08:30
Naslovne strane za petak 1. septembar
Foto: Beta/MILAN OBRADOVIC

Beogradski listovi u izdanju od petka 1. septembra pretežno pišu o novim merama u osnovnim i srednjim školama od početka nove školske godine, o Vučićevom obilasku obnovljenog puta od Raške do Novog Pazara i drugim temama.

ALO - Centralna tema, pevača Darka Lazića privela policije jer je seo za volan, iako mu je vozačka dozvola oduzeta, pod naslovom "Sa svadbe u ćorku". O vremenskim prilikama "Krčkanje još nije gotovo, u septembru do 35 stepeni".

BLIC - O uvođenju američkog modela suspenzija u škole od 1. septembra "Idi kući i pet dana nema škole!" "Tornado će pogoditi i Srbiju", o upozorenjima meteorologa o opasnim olujama.

VEČERNJE NOVOSTI - "Kako do priključka za kanalizaciju, grejanje, struju, gas...", za neregistrovane stambene objekte. "Učenici svedoci na mestu masakra", đaci 7/2 u školi "Vladislav Ribnikar".

DANAS - Poruka glavnog urednika Milana Ćulibrka nakon sastanka sa novom vlasnicom nedeljnika NIN "Ostaje ista uređivačka politika". "Stvaranje 'anti SSP' bloka ili nova cena za koaliciju" o početku zajedničkog delovanja stranaka Zajedno, DS i SRCE.

INFORMER - Prenosi predviđanja Takera Karlsona "Amerika i Rusija će zaratiti 2024." Aleksandar Vučić svestan velike opasnosti "Napad na 'Balkanski tok' izazvao bi kataklizmu".

KURIR - Pod naslovom "Sloboda!" o puštanju iz Haga na lečenje bivšeg komandanta "Crvenih beretki" Franka Simatovića. Deci se krivi kičma od teških ranaca "Dokle više?"

NOVA - O novim merama u osnovnim i srednjim školama od početka nove školske godine "Đake će nam čuvati policija". "Jedan Aleksandar otvara puteve, drugi poklanja udžbenike", piše list.

POLITIKA - Poruke predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa obilaska obnovljenog puta od Raške do Novog Pazara "Udaljeni smo hiljadama milja od formiranja ZSO". Intervju sa liderom Socijaldemokratske stranke Borisom Tadićem "Na protestima ne treba da se krijemo od građana". "U školama odzvonilo papučama, šortsevima i mini-suknjama", piše list.

SRPSKI TELEGRAF - Mentor ruskih špijuna dr Solovej tvrdi da ima dokaz "Prigožin je živ". Vučić otkriva pozadinu lažne fotografije Gorana Rakića i kaže "Ruše Srpsku listu uoči napada na naš narod".

Teme