Web Analytics
Si odgovorio na pismo potomka američkog generala Stilvela - BetaRS

Si odgovorio na pismo potomka američkog generala Stilvela

Svet | Izvor: Beta | 01.09.2023 | access_time 09:45
Si odgovorio na pismo potomka američkog generala Stilvela
Kineski predsednik Si Đinping odgovorio je na pismo Džona Isterbruka, unuka američkog generala Džozefa Stilvela (1883-1946).

Si je zahvalio Isterbruku na pismu u kome se govori o prijateljskim razmenama između generala Stilvela i nekoliko generacija porodice Stilvel i Kine, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Stilvel bio stari prijatelj kineskog naroda koji je dao aktivnu podršku kineskom cilju oslobođenja i napretka i pozitivan doprinos prijateljstvi između dva naroda, koje kineski narod nikada neće zaboraviti, naveo je Si.

On je podsetio da je ne tako davno organizovana serija komemorativnih događaja u jugozapadnoj kineskoj opštini Čongking povodom obeležavanja 140. godišnjice rođenja generala Stilvela, tokom kojih je Isterbruk dostavio video poruku, dok su njegova ćerka, zet i unuci prisustvovali događaju lično.

Drago mi je što vidim da se posvećenost generala Stilvela prijateljstvu Kine i SAD prenosi na petu generaciju njegove porodice, naveo je Si.

Osvrćući se na prošlost, kako je naglasio kineski predsednik, Kina i SAD borile su se rame uz rame protiv japanskih fašista i za mir u svetu.

On je dodao da, gledajući u budućnost, dve zemlje imaju sve razloge da jedna drugoj pomognu u postizanju uspeha i zajedničkog prosperiteta.

Osnove odnosa Kina-SAD su u ljudima, a izvor snage je u prijateljstvu njihovih naroda, rekao je Si koji je pozvao porodicu Stilvel da ubuduće često posećuju Kinu.

Isterbruk je nedavno napisao pismo kineskom predsedniku, predstavljajući napore porodice Stilvel i njenih potomaka da unaprede kulturnu i međuljudsku razmenu SAD i Kine.

On je izrazio zahvalnost kineskoj vladi i narodu što nisu zaboravili stare prijatelje i odlučnost porodice Stilvel da promoviše kulturnu i međuljudsku razmenu Kine i SAD.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Fudbal

Hronika