Web Analytics
Jetelu petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže - BetaRS

Jetelu petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže

Ekonomija | Izvor: Beta | 01.09.2023 | access_time 14:35
Jetelu petu godinu zaredom priznanje za najbolji kvalitet mreže
Foto: Yettel
Kompanija Jetel (Yettel) saopštila je danas da je, petu godinu zaredom, dobila priznanje za najbolji kvalitet mreže "Best in test", koju dodeljuje internacionalna tehnološka kompanija UMLAUT na osnovu merenja kvaliteta mobilnih mreža u više od 120 zemalja.

Kvalitet mreže se meri "crowdsourcing" metodologijom koja prikazuje stvarno korisničko iskustvo.

"Danas nije dovoljno da vam mreža bude samo brza, isto tako je važno da imate besprekornu i kontinuiranu pokrivenost. Merenje UMAULT-a pokazalo je da Yettel ima najbolju pokrivenost internetom u domovima, ali i geografski u celoj zemlji", rekao je izvršni direktor tehnike u Jetelu Saša Leković.

Dodao je da su partneri iz Gorske službe spasavanja pomogli da se građanima približi zašto je to važno, "jer spašavanje ljudskih života često zavisi od toga da li imate jak i stabilan signal".

Iz Jetela su istakli da su i prva 100 odsto zelena mreža jer koriste električnu energiju koju u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora.

"Hoćemo da naša mreža bude održiva, zelena, ali i sigurna, da pokrijemo sve aspekte koji jednu mrežu čine sjajnom za korisnike. Sa nama su bezbedni i u onlajn i oflajn svetu. Zajedno sa Gorskom službom spasavanja mapirali smo i obeležili šetačke i biciklističke staze širom Srbije. Deo su Jetel aplikacije, u sekciji pod nazivom 'Jetel zelene staze', a tu je i naš 'Safe Net' koji štiti mobilne uređaje od najčešćih sajber pretnji, poput malvera, fišinga i botneta֞", kazao je Leković.

Teme