Web Analytics
Kina uspostavlja tehnološki sistem za proizvodni sektor do 2025. godine - BetaRS

Kina uspostavlja tehnološki sistem za proizvodni sektor do 2025. godine

Tehnologija | 01.09.2023 | access_time 20:15
 Kina uspostavlja tehnološki sistem za proizvodni sektor do 2025. godine
Ova fotografija snimljena 19. juna 2023. prikazuje radnike u fabrici Lotus u Vuhanu, u centralnoj kineskoj provinciji Hubej. (Sinhua/Čeng Min)

Kina će uspostaviti preliminarni tehnološki sistem koji će pokrivati sve ključne industrije proizvodnog sektora do 2025. godine, proizlazi iz smernica koje je Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT) objavilo ove nedelje.

Smernice, fokusirane na izgradnju i primenu sistema tehnoloških inovacija u proizvodnom sektoru, deo su napora kineskih vlasti da se uhvate u koštac sa tehnološkim problemima i da poboljšaju primenu tehnologije, prenosi agencija Sinhua.

Do 2027. godine biće uspostavljen napredan inovantivni sistem proizvodnih tehnologija, za koji se očekuje da usmerava preduzeća da uspostave napredne sisteme za istraživanje i razvoj i upravljanje lancem snabdevanja, što će biti važna osnova za snagu proizvodnog sektora, navodi MIIT.

U narednom koraku, Kina će dalje razvijati i primeniti sistem proizvodne tehnologije, optimizovati raspodelu resursa za inovacije i podstaći nove konkurentske prednosti, dodaje MIIT.

Teme