Web Analytics
Dragulji svetske književnosti Vulkan izdavaštva na popustu 30% do 14. septembra na sajtu vulkani.rs - BetaRS

Dragulji svetske književnosti Vulkan izdavaštva na popustu 30% do 14. septembra na sajtu vulkani.rs

Kultura | 02.09.2023 | access_time 12:05
Dragulji svetske književnosti Vulkan izdavaštva na popustu 30% do 14. septembra na sajtu vulkani.rs
Monumentalna dela svetske književnosti, maestralna književna ostvarenja u kojima se i danas prepoznaju čitaoci na svim kontinentima, impresivni romani istaknutih stvaralaca današnjice koji su ostavili neizbrisiv trag na generacije ljubitelja vrhunske literature, do 14. septembra biće dostupni po cenama sniženim čak 30% na sajtu vulkani.rs. Ukoliko se odlučite za kupovinu tri naslova iz Vulkanove ponude, ostvarujete popust od dodatnih 10%. Dostava akcijskih naslova na teritoriji Srbije je besplatna.

U nastavku izdvajamo nekoliko romana koji zapanjuju svojom modernošću decenijama nakon svog nastanka.

Dragulj italijanske književnosti Arturovo ostrvo uroniće vas u atmosferu fantastične Pročide, kroz dirljiv i dramatičan prikaz gubitka detinjeg idealizma i neizbežne sile strasti. Ova dirljiva pripovest o jednom dečaku i njegovom sazrevanju na ostrvu koje predstavlja ceo njegov svet ovenčana je najvećom italijanskom književnom nagradom Strega. Roman Else Morante očaraće sve one koji traže introspektivnu, dirljivu, potresnu i gorku priču, podeljenu između tišine samoće, surovog života i očajničke potrebe za naklonošću.

Prekretnica u engleskoj književnosti, jedan od najpoznatijih i možda najkontroverznijih romana prošlog veka, 1984. Džordža Orvela je knjiga koja će vam uzburkati savest i navesti vas da razmislite: o prošlosti i sadašnjosti, ali pre svega o budućnosti. Objavljeno nekoliko godina nakon završetka Drugog svetskog rata, ovo remek-delo svetske književnosti predstavlja nemilosrdno i proročansko razmišljanje o moći, o svim zabludama i apsurdima totalitarizma – sa njegovim prezirom prema ljudskom životu, upotrebom sile, kultom vođe uzdignutog do božanstva.

Roman Poniženi i uvređeni, koji jasno nagoveštava preokupaciju nesvesnim psihološkim nagonima u delima Dostojevskog, otvara vrata sveta moralne degradacije, trauma iz detinjstva i, iznad svega, neuzvraćene ljubavi i nepomirljivih odnosa. Ovo je priča o siromašnim građanima Petrograda, o kontrastu između bogatih i moćnih, njihovog novca, luksuza i velikih i svetlih palata i siromašnih, poniženih i gladnih, sa prljavih i mračnih petrogradskih ulica.

Obrazovni roman Dejvid Koperfild je jedno od najpoznatijih literarnih ostvarenja Čarlsa Dikensa. U britke rečenice pisac je utkao i sliku celokupnog engleskog društva viktorijanskog doba. Kako se pojedinac snalazi u takvom društvu i da li je odnos društva i pojedinca drugačiji u svakom novom vremenu? Zasigurno, ovo je klasik u kom će čitalački užitak pronaći sve generacije – od najmlađih, koji se mogu poistovetiti sa junakom, do onih starijih, koji se rado sećaju svog detinjstva.

U knjizi Život i razmišljanja mačka Mura, blistavom primeru narativne veštine i biseru ironije i paradoksalne mudrosti, jedan od najpoznatijih i najuticajnijih autora svog vremena E. T. A. Hofman na briljantan način evocira fantastično, smešno i uzvišeno sred jednolične i užurbane svakodnevice, što ovaj raskošni roman čini jednom od najduhovitijih i najneobičnijih knjiga XIX veka i vrhunskim ostvarenjem nemačke romantičarske književnosti.

Spisak najčitanijih i najvoljenijih knjiga svih vremena potražite putem linka, samo na sajtu vulkani.rs.

Teme