Web Analytics
Ministarstvo odbrane: Vojni sindikat pokušava da nanese štetu sistemu odbrane - BetaRS

Ministarstvo odbrane: Vojni sindikat pokušava da nanese štetu sistemu odbrane

Politika | 03.09.2023 | access_time 14:40
Ministarstvo odbrane: Vojni sindikat pokušava da nanese štetu sistemu odbrane
Foto: MOD
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da je posle velikog konkursa za zaposlenje, Vojni sindikat nastavio pokušaje da sistemu odbrane nanese štetu, da umanji uspeh vojske i iznosi klevete, kao što to pokušava i posle svake uspešne vežbe, predstavljanja novog borbenog sistema najave mera za poboljšanje standarda.

Ministarstvo je u odgovoru na saopštenje sindikata navelo da članovi sindikata kažu da je "rad u Vojsci Srbije čast i privilegija samo onih koji su natprosečno sposobni da ispune postavljene kriterijume, za osobe visokih moralnih kvaliteta i istinske patriote" i da je to jedino sa čime se ministarstvo može saglasiti.

"Uz pretpostavku da potpisnici predmetnog saopštenja jedino sebi pripisuju adekvatan nivo moralnih i patriotskih svojstava, pitamo se kako objasniti ovo izvrgavanje ruglu napora da Vojska Srbije dobije nove pripadnike, ako znamo kako stalno ponavljaju – da vojsci nedostaje ljudstva? Jedino logično objašnjenje je da treba odvratiti neke nove, mlade ljude da stanu u stroj Vojske Srbije, makar to bilo kontradiktorno svemu što su do sada govorili", navelo je ministartsvo.

Dodalo je da se vojska naoružava i oprema, zarade rastu, a stalnim poboljšanjem materijalnog položaja sistem odbrane nastoji da se na tržištu rada izbori za kvalitetan kadar.

Vojni sindikat Srbije ocenio je ranije danas da je javni poziv Ministarstva odbrane za popunjavanje radnih mesta širom Srbije, konačno javno priznanje da postoji veliki problem popune jedinica, te istakli da su u Vojsci Srbije male plate i loši uslovi za rad.

Teme