Web Analytics
Ministarstvo negira optužbe Vojnog sindikata i tvrdi da je vojska napredovala u svakom pogledu - BetaRS

Ministarstvo negira optužbe Vojnog sindikata i tvrdi da je vojska napredovala u svakom pogledu

Društvo | Izvor: Beta | 04.09.2023 | access_time 13:10
Ministarstvo negira optužbe Vojnog sindikata i tvrdi da je vojska napredovala u svakom pogledu
Ministarstvo odbrane ocenilo je danas da su apsurdne tvrdnje Vojnog sindikata da ništa nije urađeno na poboljšanju uslova rada i položaja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije i da je svakome vidljivo da je vojska u "svakom pogledu napredovala u poslednjih desetak godina".

"Navodi da se profesionalnim vojnicima ne produžavaju ugovori zbog samovolje komandanata predstavljaju neistinu. To se dešavalo samo onima koji ne ispunjavaju zahteve službe i čine povrede vojne discipline što je dobro poznato svim njihovim kolegama", navodi se u odgovoru Ministarstva odbrane na saopštenje Vojnog sindikata Srbije u kojem je navedeno da u vojsci vladaju samovolja i loši međusobni odnosi zbog kojih sve više ljudi napušta oružane snage.

Ministarstvo je potvrdilo navode sindikata da su na fotografijama na njihovom sajtu prikazani vojnici sa starom opremom ali je dodalo da je ta oprema ispravna i funkcionalna.

"Načelo ekonomije snaga i sredstava pri organizovanju obuke nalaže da se u te svrhe, naročito na početnim nivoima, koristi stara oprema. Vojnici koji uspešno završe obuku i stupe u profesionalnu vojnu službu dobijaju naoružanje i opremu u skladu sa prirodom dužnosti koju obavljaju i sa njom nastavljaju obuku. Čak su i budući pripadnici specijalnih jedinica, koje raspolažu najmodernijim naoružanjem i opremom, tokom selektivne obuke nosili staru opremu i uniforme", dodaje ministarstvo.

Teme