Web Analytics
Pošta Srbije izdala marku povodom Filatelističke izložbe BALKANFILA XIX - BetaRS

Pošta Srbije izdala marku povodom Filatelističke izložbe BALKANFILA XIX

Društvo | Izvor: Beta | 04.09.2023 | access_time 14:00
Pošta Srbije izdala marku povodom Filatelističke izložbe BALKANFILA XIX
Pošta Srbije objavila je danas novo izdanje prigodnih poštanskih maraka Filatelistička izložba BALKANFILA XIX u čast najveće filatelističke izložbe, ikada održane u Srbiji i regionu.

To istorijsko izdanje poštanskih maraka Pošta Srbije značajno je, kako je saopštilo to preduzeće, po filatlističkoj inovativnosti, ali još i više po temi kojoj je posvećeno, velikom međunarodnom događaju filatelističkoj izložbi.

Izložba će biti održana u Domu vojske Srbije u Beogradu, a okupiće, kako je navedeno, brojnu domaću i svetsku publiku koja će poslati u svet najlepšu sliku saradnje i prijateljstva u regionu, zasnovanog na kulturi, umetnosti i nauci koje čine osnovne postavke filatelije danas.

BALKANFILA XIX pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandar Vučića biće održana od 12. do 14. oktobra ove godine, a okupiće 150 izlagača iz 12 zemalja koji će domaćoj i međunarodnoj publici predstaviti neke od najlepših poštanskih maraka i drugih filatelističkih eksponata u oko 600 vitrina.

Izložbu, koja predstavlja veliki povratak filatelije u Srbiju i u region, organizuje Savez filatelista Srbije, a glavni sponzor izložbe je Pošta Srbije.

Izdanje prigodnih poštanskih maraka Filatelistička izložba BALKANFILA XIX po prvi put u filateliji donosi jedno izdanje prigodnih poštanskih maraka na pet različitih tabaka koji se razlikuju po broju, odabiru i rasporedu filatelističkih vinjeta.

Na taj način izdanje simbolički potencira sve važne osobine koje filatelija izgrađuje kod filatelista, a koje su društveno veoma poželjne: temeljnost, strpljivost, marljivost, dugoročna posvećenost postizanju cilja.

Nagrada je, kako je navedeno, kao i uvek u filateliji, unapređenje sopstvene ličnosti kroz izgradnju temeljnih vrednosti strpljenja, predanosti i upornosti, koje su čini se danas više nego ikada potrebne i društvu kao celini i svim
pojedincima i upravo iz ovog razloga, Pošta Srbije u poslednje dve i po godine na svaki način pomaže i podržava razvoj filatelije.

Teme