Web Analytics
Štrajkač glađu ispred kabineta kragujevačkog gradonačelnika - BetaRS

Štrajkač glađu ispred kabineta kragujevačkog gradonačelnika

Društvo | 04.09.2023 | access_time 15:05
Štrajkač glađu ispred kabineta kragujevačkog gradonačelnika
Foto: Milos Miskov
Ispred kabineta gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića od jutros štrajkuje glađu Aleksandar Milosavljević koji pet godina pokušava da reši problem sa priključkom na vodu na arterskom bunaru Glavica vode u Poskuricama.

Milosavljević je rekao agenciji Beta da štrajk neće prekidati sve dok ne dobije papire koje traži, po cenu da ga iznesu na nosilima iz gradske uprave.

On se, kazao je, odlučio za protest u zgradi grada, jer je uveren da jedino nadležni iz lokalne samouprave mogu da reše njegov problem.

Objasnio je da iako je još ranije dobio saglasnost na priključak od Saveta mesne zajednice, sada su mu izvršitelji "na vratu" i preti mu isključenje.

Milosavljević je naveo da ga je zbog priključka na pijaću vodu sa arterskog bunara u više navrata godinama unazad prijavljivao predsednik seoskog udruženja, ali da su sve te krivične prijave "padale".

Zatim je ta osoba pokrenula i parnični postupak koji je, na iznenađenje Milosavljevića, pravosnažno okončan u korist predsednika udruženja.

Milosavljević smatra da je on, kao i druga domaćinstva u selu, izložen samovolji i bahaćenju jednog čoveka, koji, kako je rekao, sam odlučuje kome će i kada da pusti ili isključi pijaću vodu sa bunara.

Milosavljević je napomenuo da je Grad svojevremeno vodio projekat izgradnje 90 arterskih bunara na teritoriji Kragujevca, među kojima je i bunar u Poskuricama.

On je siguran da njegov problem sa izvršiteljima može da reši samo grad Kragujevac, odnosno javni pravobranilac, te da je potrebno rešiti sporne imovinsko-pravne odnose vezane za arterski bunar.

Milosavljević je rekao da je jutros u 8 sati imao sastanak sa šefom kabineta gradonačelnika Aleksandrom Lazovićem i zamenikom gradskog pravobranioca Zlatkom Gorgievskim kao i načelnicom uprave za komunalne poslove.

Zamenik gradskog pravobranioca Zlatko Gorgievski je danas za portal Glas Šumadije rekao da grad Kragujevac nije bio neposredni učesnik u postupku koji je za posledicu imao donošenje presude da Milosavljević bude isključen sa vodovodog sistema, zbog nezakonitog priključenja.

On je rekao da će gradsko pravobranilaštvo preuzeti sve što je u nadležnosti, a tiče se bilo kakvog pravnog izjašnjenja ukoliko budu pozvani da ga dostave od strane nadležnog izvršitelja.

Dodao je i da ne može da garantuje kako će to ceniti nadležni izvršitelj i da li će obustaviti postupak izvršenja.

Teme