Web Analytics
Predstavljanje knjige „Veseli brod“ Slobodana Stanišića - BetaRS

Predstavljanje knjige „Veseli brod“ Slobodana Stanišića

Kultura | 05.09.2023 | access_time 09:45
Predstavljanje knjige „Veseli brod“ Slobodana Stanišića
Foto: Vulkan/Promo
U knjižari Vulkan u Sremskoj 2, 19. septembra od 12 sati.

Vulkan izdavaštvo poziva čitaoce na predstavljanje knjige Veseli brod jednog od najnagrađivanijih savremenih pisaca za decu Slobodana Stanišića. Promocija će biti održana u knjižari Vulkan u Sremskoj 2 u utorak, 19. septembra, s početkom u 12 sati.

Veseli brod je vedra, razigrana i razmaštana knjiga za uživanje, lepotu i osmehe i prikazuje omiljenog dečjeg autora u sasvim novoj dimenziji.

Jedra piščevog broda nosi vetar radosti, a pesme i priče protkane su humorom. Čitalac je čas vešto uvučen u veselu priču, čas leti vedrinom pesme, dok se već sledećeg trenutka sve malo uozbilji i podstiče na razmišljanje.

Knjiga privlači pažnju kako osobenom sadržinom tako i neobičnom formom: pesme su debele, tanke, stepenaste, vijugave, stihovi imaju dva kraja, krilati su i izlomljeni, a priče pisane u duhu naših znamenitih stvaralaca za decu.

Slobodan Stanišić, pisac neiscrpne energije, jedan je od najistaknutijih autora za decu i mlade na ovim prostorima. Poznat je kao pesnik, prozaista i ilustrator. Njegov opus obuhvata više od trideset romana, pedesetak zbirki pesama, knjige priča i antologije. Vulkan izdavaštvo je objavilo više od dvadeset naslova ovog autora.

Novu knjigu Slobodana Stanišića Veseli brod možete potražiti na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

Teme