Web Analytics
Zaštita ličnih podataka ključno pitanje nedelje podizanja svesti o sajber bezbednosti u Kini - BetaRS

Zaštita ličnih podataka ključno pitanje nedelje podizanja svesti o sajber bezbednosti u Kini

Društvo | 06.09.2023 | access_time 20:25
Zaštita ličnih podataka ključno pitanje nedelje podizanja svesti o sajber bezbednosti u Kini
Učesnici izlaze iz sale u kojoj je održan prvi Samit o sajber bezbednosti (Tianđin) u severnom kineskom gradu Tijanđin, 28. avgusta 2023. (Sinhua/Sun Fanju)

Kineska nacionalna nedelja podizanja svesti o sajber bezbednosti, koja će trajati od 11. do 17. septembra, biće usredsređena na ključna pitanja zbog kojih je javnost veoma zabrinuta, poput zaštite ličnih podataka, izjavio je zvaničnik Kancelarije Centralne komisije za pitanja sajberprostora Gao Lin.

Ključna pitanja uključuju i zaštitu važne informacione infrastrukture, upravljanje bezbednošću podataka, telekomunikacione i internet prevare i bezbednost mladih na internetu, rekao je novinarima Gao, šef koordinacionog biroa za sajber bezbednost, navodi agencija Sinhua.

Nedelja, u organizaciji Kancelarije Centralne komisije za pitanja sajberprostora i drugih ministarstava, ima za cilj da promoviše podizanje svesti o sajber bezbednosti i unapređenje veština u celom društvu.

Tokom ovogodišnje nacionalne nedelje podizanja svesti o sajber bezbednosti biće različitih događaja i aktivnosti, uključujući sajam sajber bezbednosti i samit o tehnologiji sajber bezbednosti.

Uz to, biće obeleženi i tematski dani kao što su Dan kampusa, Dan telekomunikacija, Dan mladih i Dan zaštite ličnih informacija, u sklopu napora da se svest o sajber bezbednosti i obrazovanje u toj oblasti podele sa lokalnim zajednicama.

Teme