Web Analytics
Šapić: Ozbiljan čovek mora uvek biti spreman za izbore, videćemo da li će ih biti u Beogradu - BetaRS

Šapić: Ozbiljan čovek mora uvek biti spreman za izbore, videćemo da li će ih biti u Beogradu

Politika | 07.09.2023 | access_time 12:10
Šapić: Ozbiljan čovek mora uvek biti spreman za izbore, videćemo da li će ih biti u Beogradu
Foto: Beta/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je rekao danas da svaki ozbiljan čovek mora uvek biti spreman da izadje na izbore, ali, kako je dodao, videće se da li će ih biti u Beogradu.

On je rekao novinarima da ozbiljan čovek mora da pravi dugoročne planove, "a ne u skladu sa trenutnom političkom situacijom".

Šapić, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), je kazao da se tako ponašao ovih godinu i po, odnosno od kada je gradonačelnik.

"U sve projekte u koje smo ušli, činili smo to na dubinski način i tako ću nastaviti da radim dok budem na čelu Beograda", rekao je Šapić, koji prisustvovao otvaranju rekonstruisanog parka u Bloku 21 na Novom Beogradu.

On nije direktno odgovorio na pitanja da li će, ako budu raspisani vanredni beogradski izbori, biti kandidat na listi SNS ili će to učiniti samostalo, niti da li će podneti ostavku na mesto gradonačelnika kako bi se raspisali izbori ako bi to od njega tražili iz stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Videćemo kad će biti beogradski izbori. Sve izbore, pa i beogradske, nameću okolnosti. Kada okolnosti nametnu bilo koje izbore pa i beogradske, tad ćemo govoriti o svim stvarima vezano za izbore", odgovorio je Šapić.

On je rekao da se o beogradskim izborima govori i pre nego je ova gradska vlast formirana.

"Ponoviću ono što sam govorio i tada, ako želite ozbiljno da se bavite nekim poslom, onda ne možete da pravite planove na svaki mesec, dva, tri u odnosu na to kada neko govori, spominje ili postoji šansa da se dese neki izbori. Izbori imaju redovnu dinamiku, naravno, dinamiku nameću i okolnosti", naveo je Šapić.

Opozicija traži da se do kraja godine održe vanredni parlamentarni i beogradski izbori.

Govoreći o rekonstruisanom parku, Šapić je rekao da je to odličan primer kako se maksimalno može iskoristiti mali prostor da bi se oplemenio sadržajima - dečjim igralištem, košarkaškim terenom i kutkom za miran odmor, u okviru kojeg su i stolovi za šah.

Park je rekonstrusan u skladu sa Sporazumom o saradnji koju Lukoil Srbija i Grad Beograd neguju od 2016. u cilju podrške gradskim projektima od značaja u oblasti kulture, ekologije, sporta i socijalnih programa.

Vrednost projekta iznosi 20 miliona dinara. JKP "Zelenilo-Beograd" izvelo kompleksne radove. Ceo prostor je upotpunjen parkovskim mobilijarom koji čini 15 klupa.

Teme