Web Analytics
Srbija poražena od Mađarske u kvalifikacijama za EP - BetaRS

Srbija poražena od Mađarske u kvalifikacijama za EP

Fudbal | Izvor: Beta | 07.09.2023 | access_time 22:55
Srbija poražena od Mađarske u kvalifikacijama za EP
Fudbaleri Srbije poraženi su večeras u Beogradu od selekcije Mađarske sa 1:2, u četvrtom meču Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Povela je Srbija autogolom Atile Salaia u 10. minutu, da bi preokret Mađarskoj doneli golovima Barnabas Varga u 34. i Vili Orban u 36. minutu.

Mađarska je prva u grupi sa 10 bodova, Srbija je druga sa sedam, Crna Gora treća sa pet, a Litvanija i Bugarska imaju po dva boda.

U narednom kolu, Srbija će gostovati Litvaniji.

Srbija je povela autogolom Atile Salai u 10. minutu. Milinković-Savić je proigrao Tadića, koji je ušao u šesnaesterac, prograo Vlahovića čiji je udarac Salai odbio u sopstvetnu mrežu.

U 28. minutu udarac iskosa je oprobao Filip Kostić, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Mađarska je izjednačila u 34. minutu golom Barnabasa Varge. Šutirao je Salai, njegov udarac je odbranio Vanja Milinković-Savić, ali se lopta odbila do Varge, koji je sa 10 metara postigao gol.

Samo dva minuta kasnije Mađarska je stigla do rezultatskog preokreta golom Vilija Orbana. Lang je uptio oštar centaršut sa leve strane, a Orban je neometan na drugoj stativi prosledio loptu u mrežu.

Vlahović je u 45. minutu šutirao glavom, ali je lopta otišla zamalo pored gola.

U 57. minutu ponovo je pokušao Vlahović, šutirao je snažno iskosa, ali je golman Mađarske odlično reagovao.

Golman Mađarske Dibus istakao se i u 62. minutu kada je odlično zaustavio udarac glavom Veljkovića.

U zaostavnom vremenu Srbija je imala dve dobre prilike za izjednačenje. Prvo je Gudelj u prvom minutu nadoknade šutirao zamalo neprecizno sa 20 metara, da bi minut kasnije udarac glavom Sergeja Milinković-Savića zaustavio golman Mađarske.

Teme