Web Analytics
Ekološki aktivisti prekinuli meč Gof i Muhove - BetaRS

Ekološki aktivisti prekinuli meč Gof i Muhove

Tenis | Izvor: Beta-AFP | 08.09.2023 | access_time 08:30
Ekološki aktivisti prekinuli meč Gof i Muhove
Ekološki aktivisti su prošle noći na oko 50 minuta prekinuli polufinalni meč Ju Es Opena u ženskom singlu između Amerikanke Koko Gof i Čehinje Karoline Muhove.

Gof je vodila sa 6:4 i 1:0 u drugom setu kada je četvoro aktivista ustalo na gornjem delu tribina stadiona "Artur Eš" i skandiralo "Stop fosilnim gorivima".

Teniserke su najpre ostale na svojim mestima, ali im je potom sudija rekao da odu u svlačionice dok se situacija ne reši.

Na intervenciju policije, trojica aktivista su mirno napustila tribine, ali je problem bio sa četvrtim koji se bosim nogama zalepio za zemlju. Policiji i medicinskoj službi je trebalo nekoliko minuta da ga pomere pre nego što su ga sa lisicama na rukama izveli sa stadiona.

Odgovornost za ovu akciju preuzela je poznata organizacija za zaštitu životne sredine "Extinction Rebellion", koja je u saopštenju navela da "klimatska i ekološka kriza prete svemu na našoj planeti, uključujući i sport".

Meč je nastavljen, a na kraju je slavila Koko Gof sa 6:4, 7:5 i plasirala se u svoje prvo Ju Es Open finale gde će odmeriti snage sa Beloruskinjom Arinom Sabalenkom.

Teme